2012. már 30.

Tomanóczy Andrea: A Vaskor végnapjai

írta: Göbölyös N. László
Tomanóczy Andrea: A Vaskor végnapjai

Hamarosan egy korszak végéhez érkezünk. Sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de senki sem tagadhatja le: érezzük, tudjuk, látjuk, hogy egy változás küszöbén állunk.

 Egy világ haldoklásának a szemtanúi vagyunk. Áldás, vagy átok, azt mindenki döntse el maga, de részese lenni egy új időszámításnak, mindenképp kiváltságos dolog. Akár a maya, akár a hindu jóslatokat, számításokat nézzük, mindkettő megegyezik abban, hogy 2012. december 21-én egy közel 5000 éves ciklus véget ér, és egy következő kezdődik. Furcsa mód a két nép nem állt kapcsolatban egymással, mégis ugyanarra jutottak. Érdemes azon elgondolkodni, egy ősi kultúra miért értett jobban mindehhez, mint mi, „fejlett” emberek.

A Vaskor szülöttei vagyunk

 Négy korszakot különböztetünk meg: Aranykor, Ezüstkor, Rézkor és Vaskor. Bizonyára sokan hallottak már Atlantiszról, az elveszett világról. Számos legenda kering ezzel kapcsolatban, hogy valaha volt egy világ, amikor nem fertőzte meg az emberek életét a bűn, a romlás, és szoros kapcsolatban álltunk az istenségekkel és a természettel. Platon gyakran ír ezekről az időkről, egyfajta etalonként állítja fel számunkra. Viszont mint minden, ez is véget ért, és elkezdődött a folyamatos hanyatlás. Az életünk irányítását egyre inkább kezdte átvenni az ego, magunkra maradtunk. Földhözragadtak lettünk és csakis a saját boldogulásunk lett a fő cél, így egymás és Földünk ellenségeivé váltunk. Ez jellemzi röviden a Vaskort, amiben élünk, és ami hamarosan megszűnik.

 

2012.12.21.

 

Egy dátum, ami senkit sem hagy nyugodni. Kár lenne tagadni, érezhetően közeleg valami, amit nem tudunk ésszel megmagyarázni. Érezzük, hogy a világ nem maradhat abban az állapotában, amiben jelenleg van. Körülnézünk, és jelek tucatjai szúrják ki a szemünket, de a legtöbben mikor ezeket megpillantják, vagy tudomást szereznek róluk, egyszerűen csak megrázzák a fejüket és továbbmennek. Nem is kell ezen igazán csodálkozni, hisz’ a Vaskor gyermekei annyira eltávolodtak az őstudástól, hogy elképzelhetetlennek tartják azt, amit legbelül ők is nagyon jól tudnak.

Nem lehet elmenni amellett a tény mellett sem, hogy 20 ókori szentiratból – legyen az maya, hindu, egyiptomi, tibeti, esetleg kelta- mind a 20 ezt a dátumot jelöli meg valamilyen váltás időpontjaként. Az iratok úgy mutatják be a Vaskor utolsó időszakát, ahogy tényleg látjuk. Mindenidők legborzalmasbbikának tartják, és szinte semmi sem jellemzi, ami az Aranykorban természetes volt. A mostani embereket önzőnek, hazugnak és kapzsinak gondolták- és mennyire igazuk volt!

A Vishnu Purána, indiai szent irat a következőt mondja:

„Az Istenek oltárain a tűz kialszik, többé senki sem gondozza őket, az ember önmagát kiáltja ki Istennek és a Világ közepének, s azt mondja, nem kell Isten, nem létezik.”

 

A jóslatok szerint a Vaskor embere boldogtalan és gyakran azt sem tudja, hogy miért. Csak érzi, hogy ez nem a természetes állapot, ennek nem így kell lennie. A mai tudomány olykor depressziónak írja ezt le, holott csupán a tökéletlenség – jogos- érzése kerítette hatalmába.

 

Elpusztul a világ?

 

Bizonyos szinten igen. Valaminek meg kell halnia, hogy születhessen más, ez mindig is így volt. De nem úgy kell elképzelni, hogy jövő decemberben egy nap felébredünk, és óriási pusztulást látunk, vagy az ellenkezőjét, hogy minden hirtelen szép és jó. Viszonylag lassú folyamat lesz, bizonyára történni fog egyfajta természetes szelekció is, de észre fogjuk venni, hogy valami más lett. Ugyanazt fogjuk látni még hosszú-hosszú ideig, de a gondolkodásunk és a tudatunk módosulni fog. Nyitottabbá válunk egymás iránt és befogadóképesebbek leszünk, amit már némelyek tapasztalnak is.

Az egyházak sorra megdőlnek, ugyanis rá fogunk jönni, arra, hogy nincs szükségünk közvetítőre. Nem kell majd semmi, hogy kapcsolatokat tudjunk teremteni, hisz’ ez a képesség bennünk lesz – van-.(A Jelenések Könyvében egy érdekes fejezetet találni ezzel kapcsolatban: a pápaság jelenleg az utolsó idejét éli.)

 

Felgyorsult idő

 

Bármivel magyarázhatjuk, attól még így van: az utóbbi évtizedekben az idő rohamosan felgyorsult. Persze mondhatjuk, hogy feszített a tempó, sokat kell dolgozni, állandó rohanás az életünk, azért tapasztaljuk ezt így. Kell valami, hogy megmagyarázzuk azt, amit nem értünk. Emellett kimutatták, hogy a Föld pulzusszáma is majdnem a duplájára emelkedett (eddig 7,8 Hz volt, ma már 13,5 Hz). És hát a Föld rezgése irányítja a gondolataink ritmusát, valamint nagy hatással van fizikai testünkre is.

 

Nimród népe

 

A 20 ősi iratból 15 kitér arra a kérdésre is, kiket fog elsőként megérinteni a változás szele. Egy babiloni jóslat azt mondja: „Elsőnek Nimród népe tér magához, utána a többi.”

„Ó Beáta Pannónia, Ó boldog Magyarország!” – Nostradamus így írja le hazánkat 2012 után. Magyarország bizonyos elméletek szerint azért sínyli meg többszörösen ezt az időszakot, mert mi az Aranykor kegyeltjei vagyunk. Állítólag minden kornak megvan a kiválasztott népe, amikor az tündökölhet (pl. Róma virágzása). Mi azért érezzük ennyire rosszul magunkat, mert nem kedvez nekünk a Vaskor. Elvileg itt lesz először szembetűnő a spirituális felébredés, az ősi gyökerekhez való visszatérés (egyre többen adnak ősmagyar nevet gyermeküknek).

Egy nemrégiben elkészített kérdőív meglepő eredményekkel szolgált: azt vizsgálták, hol hisznek a legtöbben a reinkarnációban. A legtöbben egyből azt gondolnák, hogy Indiában, de nem, Magyarországon. Ez jelenthet valamit, meg az is, hogy egyre többen fordulnak a spirituális tanok felé. Persze ezzel egyidőben megjelentek a pénzhajhász „látók” és „jósok” is, de ez is csak ennek a terjedését támasztja alá.

Akkor mégis mi lesz?

 Sokan felteszik a kérdést, hogy mégis mire számítsunk. Sajnos ezt pontosan nem tudni, csak annyit, hogy lesz valami változás. Talán végre rájövünk arra, hogy nem külsőleg kell várni a felemelkedést, hogy valaki megment ( pl.angyalok, Isten…stb.). Megvilágosodunk, hogy ha el szeretnénk érni valamit, akkor ahhoz elsőként magunknak, a gondolatainknak  kell változni. És ugyebár a gondolatnak óriási teremtő ereje van. Lehet, így fogjuk elhozni a várva várt Aranykort.

Szólj hozzá