2013. jan 15.

Adrenalin-gyilkosok

írta: Göbölyös N. László
Adrenalin-gyilkosok

A nagy havazás napján Notórius Bliccelő Alak (a továbbiakban NBA) lázasan készült aznapi városi körútjára. Több ügy miatt is be kellett mennie nyugodalmas külvárosából, és ez szerény számítások szerint is legalább öt átszállást jelentett. Már pedig éppen ezek jelentették számára az igazi adrenalin-serkentőt.

NBA ugyanis utálta a város dölyfös polgármesterét, mint a menzai paradicsomos káposztát, nem kevésbé a málészájú főkalauzt és szinte erotikus örömöt érzett, ha megkárosíthatta őket. Indulócseleinek ellesésére a minap könyörögte be hozzá valami Zlatan nevű fickó, és nemrégiben postázták neki a Chicago Bulls levelét, amelyben engedélyt kértek szabadalmaztatott üres elzárásának felhasználására a következő főcsoportdöntőben. Ugyancsak tökélyre fejlesztette, hogy feje 360 fokos fordulatot is tehessen tömegközlekedési eszközök ajtónyitásaikor, valamint agyának egyik részét az ellenőrök mimikájának és testbeszédének felismerésére szakosította.

NBA-nak immár hetek óta lapult a zsebében minden eshetőségre egy tízes jegytömb, amelyen már csak egy érvényes jegy volt, de ezt valahogy nem kellett még elsütnie. Most fel volt készülve rá, hiszen metróval is kellett utaznia, ott pedig minden lejáratnál ott áll minimum négy, de inkább öt ellenőr, szigorú terpeszállásban, mint C.Ronaldo a szabadrúgásai előtt.  A HÉV-et rutinból abszolválta – legalábbis azt hitte. Aztán döbbenetes látvány fogadta: sehol egy ellenőr, a jegyautomaták nyílásai mind leragasztva. És a kijáratnál sem végeztek ellenőrzést!

Ügyintézéséből indult vissza, ment le ismét egy metró-aluljáróba és megint leragasztott jegyautomaták és üres átjárók fogadták. Azaz az egyik sarokban otthagytak egy ellenőrt magnak, aki közölte az utasokkal: „Ma ingyen utazhatnak. A cég ajándéka”.

NBA legszívesebben üvöltött volna.

A mai átszállásaival, ha minden rendben ment volna, 2100 forinttal károsította volna meg a várost. Erre ezek az adrenalin-gyilkosok még ezt a szórakozását is elveszik tőle! Már azt fontolgatta, hogy gyalog megy, de túlságosan nagy volt a latyak és nem akarta, hogy beázzon a csizmája. Vagy egyszerűen csak lusta volt erre a lázadásra.

NBA kedvetlenül zötykölt hazafelé újra HÉV-en. Annak sem tudott igazán örülni, hogy megint megmaradt az az árva egy szál jegye. Azért egy kicsit felderült a lelke, amikor látta, hogy néhány becsületes honpolgár szorgalmasan érvényesíti a jegyét. A HÉV-en ugyanis nem ragasztották le a kallantyúkat.

És NBA a világért sem szólt volna nekik, hogy ma ingyen utazhatnak.

 

Szólj hozzá