2014. jan 06.

Bosszúvágy

írta: Göbölyös N. László
Bosszúvágy

Bosszúállónk nem járkál késsel, lőfegyverekkel és egyéb gyilkoló eszközökkel. Mégis tömegeket tart rettegésben napok óta. Hőgutával fenyeget mindannyiunkat.

Odakint legalább plusz 10 fok van, szél sem mozdul, szmogriadó készül a fővárosban, tehát az ablakot kinyitni sem nagyon tanácsos. Választhatunk tehát a nagyvárosi légmérgezés és az elevenen megsülés között.

A távfűtő művek által üzemeltetett, állíthatatlan radiátorok ugyanis 30 fok körüli hőséget árasztanak a lakásokban. Már szinte nincs az a neglizsé, amit el tudunk viselni. Még nyáron sem izzadunk ennyire. – Hát normálisak ezek? – kérdezzük egymástól.

Aztán rájöttem, hogy ez a távfűtő művek bosszúja. A nagy nemzeti rezsicsökkentés, amelyhez képest Trockij és Che Guevara permanens forradalma babazsúr, és a vele járó plusz költségek (tájékoztató hírlevelek, stb., sőt, a minap egy 0 forintos csekket is kaptam…) szép csendben csődbe viszi a céget, miközben a „zembermagyarpolgároknak” is annyit ér, mint halottnak a beöntés. Akkor meg miért legyen nekünk jobb? Kevesebbet fizettek? Dögöljetek meg, a gyehenna tűzének átka rátok!

De lehet, hogy ezt az őrült fűtést is rezsicsökkentők találták ki. A hőségtől elkábult emberek hajlamosabbak hinni a délibáboknak.

Szólj hozzá