2014. jan 09.

Macskaszemű Hangorkánhozó (Meditációk LII. - Hommage á Jimmy Page)

írta: Göbölyös N. László
Macskaszemű Hangorkánhozó (Meditációk LII. -  Hommage á Jimmy Page)

Megszólalhat húrjain egy egyszerűnek hitt blues, de abból olyan hömpölygő áradat lesz, ami magába foglalja a Mississippi összes deltáját, árterét és mellékfolyóját.

Megszólalhat húrjain egy eszeveszett rock and roll, ami szuperszonikus sebességgel viszi fel a hallgatót élete Léghajóján a Fent és a Lent együttlétének köztesállapotába.

Megszólalhat húrjain egy trubadúr merengése, ami átlebeg egy messzi lovagkorból Acquarius ezervirágos völgyébe, ahol a szerelem esője táplálja a vízeséseket.

Megszólalhat húrjain egy végeláthatatlan sivatag és a Világ Tetejének találkozása, és e fata morganás tériszonytól olyan édes szomjúság kezd el minket gyötörni, mint a legszebb ölelés csúcspontja után egy másodperccel.

Megszólalhatnak húrjain a végső csaták, amelyek hol vérbe- és tűzbe borult várak tövében, hol pedig bensők szédítő csigalépcsőin zajlanak, és a hangzavarban is megtaláljuk a kiutat, amelyen a Halál képtelen követni minket.

És megszólalnak húrjain azok a léptek, amelyek a mérhetetlen Magasságokba vezetnek, előbb az ismeretlen félelmével, majd a belső Fény derengése adta egyre nagyobb biztonsággal, végül Föld-távoli, Nap-közeli Cél felé rohanva kiáltanak vissza a mélybe: nincs Menny és Pokol, nincs Jó és Rossz, csak Egy van, ami Minden, és minden, ami Egy.

És megtaláljuk az Egyetlen Igaz Zengést, ami csak rólunk szól, a Macskaszemű Hangorkánhozó köpenye alatt.

http://www.youtube.com/watch?v=sl92OYP6fCU

http://www.youtube.com/watch?v=FPU-XqNKe4A

https://www.youtube.com/watch?v=SU0hkLRxJXc

 

 

 

Szólj hozzá