2014. ápr 03.

Kampányván 4.

írta: Göbölyös N. László
Kampányván 4.

Pusztuljon a fajankó. Vesszen Orbán. Takarodj. Uránviktor. Letépett, összeszaggatott, csíkokra hasogatott, szemkivájt Magyarország Miniszterelnöke-óriásplakátok szegélyezik a Hungária körutat. Némelyiket leöntötték azonosítatlan sárga, néhol barna folyékony anyaggal. Van, ahol csak a puszta szürke reklámfelület marad utána. Mint országlása után.

JESZ, lánykori nevén MDF. Plakát a lehető legmegfelelőbb helyen. Az MDF-piac mellett. Az még létezik, és egyre jobban virul, bár már egyre kevésbé igazodik az ára a szegényekhez. Hisznek a szeretet és az összefogás erejében, még garancialevelet is adnának hozzá. Hogy újraindítsák Magyarországot. Nem lenne jobb egyszer már beszerelni az országba egy önindítót?

„Kis győzelem, kis jövő” – mondta a Nagy Ő, Puskás Öcsi születésnapján. Kis hazánk Andrew Lloyd Webbere ismét megtalálta elméjének tiszta forrását. Talán még kaphat egy kis szerepet a Nyomorultakban is.

Féláron kínálják az antikváriumban a bűnbánó politikus önéletírását, alig egy hónappal megjelenése után. Lejárt a 15 perc, hosszabbítás nincs.

A mégmagyarabb párt álló lufival hirdeti magát a HÉV-megálló mellett. Magnóról zeng egy erőteljes, kissé szaggatott hangú szózat. Nem tudjuk eldönteni, hogy a Vezért, vagy a Készülővezért halljuk-e. Fehér mezes fiatalok nyújtogatják szórólapjaikat, egyre szomorúbb arccal. A ki-beszálló utasok olyan széles ívben kerülik őket, mintha pestises hullák lennének.

Postásunk már eddig is gyanús volt, most már biztosan az. Minden szír-szar jobbos fecni a levélládánkba landol, bezzeg a kormányváltó erők utolsó napi kerületi fogadóórájának szórólapját a külső papírtárolóban maradt egy kötegben. Az, úgy látszik, nem kötelessége, mint az ingyenes helyi propagandaújság terjesztése.

Szólj hozzá