2014. máj 09.

Kampányván 6.

írta: Göbölyös N. László
Kampányván 6.

Európa jobban teljesít. Kár, hogy a felújított vasfüggönytől egyre kevésbé lehet látni.

A mégmagyarabbak petíciót nyújtanak be az országgyűléshez, mely szerint illegitim az EU-tagságunk. Aznap jelennek meg a „,magyar gazdaságot, európai jövedelmet” című plakátjaik. Vannak, akik odaszarnak arra az asztalra, ahol előtte ettek. És vannak, akik előbb odaszarnak, majd utána ülnek le enni.

Tiszteletet a magyaroknak – követeli a Győztes. Inkább tisztelném a smasszert, akinek a Győztes egy napon majd azt mondja: „tisztelettel.”

„Sok zsidó geci” – dúl-fúl magában a metróban egy egybenyakú alak. Nem egyértelmű, hogy részeg-e, vagy ez az alapállapota. A megállóban kihörög magából egy „heil”-t, karlendítéssel egybekötve, majd kedélyesen lekezel a BKK-személyzettel. Körülötte évekre rögzített, legörbült szájak és lesütött tekintetek.

Tizenötmillió magyar Trianon-túlélő követel Európától kárpótlást – hirdeti a Zöldek Pártja. Ideje lenne Mongóliának és Törökországnak is benyújtani a számlát. Hátha ijedtükben fizetnek.

A szélsőradikális jogvédügyvéd lehazaárulózza a honvédelmi minisztert, valaki leköpi a Kegyelmes úr délvidéki nyaloncát. Az akasztófák és a lámpavasak még üresek. Meg a Lipótmező is.

Szavazz a 8A-ra! –írták fel krétával. Egyetértek. Én is 8A-s voltam valamikor. Abban az osztályban járt egy srác, akit mindenki a világ lustájának hitt. Ma neves politológus. De azért megismerjük egymást.

A májusi szúnyog aranyat ér. Ha legalább a nemzetet csípné meg egy úgy, hogy felriadjon, mint én az egyik hajnalon. De a nemzetnek csak egy mutáns cecelégy jutott.

Az unió bürokratái nem adóznak, de belepofáznak a tagállamok adóügyeibe. Ez felháborító – írja az adófizetők pénzéből nyomott ingyenes pártlap. Való igaz. Sokkal vérlázítóbb, mint az, hogy választott képviselőink és csatolt részeik törvényesen kilopják a szemünket.

Írás a vasbetonon, két nemzeti dohánybolt között: Volt egy ország…

 

 

Szólj hozzá