2015. máj 22.

Férfiak és nők máskor vágyakoznak?

írta: Göbölyös N. László
Férfiak és nők máskor vágyakoznak?

sex.jpgMilliók tapasztalták már, hogy hiába a nagy szerelem, nem biztos, hogy párjuknál éppen akkor ér a tetőfokra a vágy, amikor náluk, és ez akár komoly gondot okozhat intim szférájukban. A Lovehoney angol szex-játékszer márka felmérést is készített erről a témáról, és megállapította, hogy az időbeni vágyeltérésbeli különbségeket akár nemi síkra is lehet terelni.

Persze, mint minden felmérés, ez is sántíthat, mindazonáltal a Lovehoney 2300 embert kérdezett meg.

A nők 68, a férfiak 63 %-a mondta el, hogy volt már olyan partnerrel, akinek az időbeni szexuális szokásai eltértek az övétől. Kiderült, hogy a nők 25 %-a inkább este, elalvás előtt szeret szexelni, míg a férfiaknak csak 16 %-a vallja ugyanezt.

A szeretkezési vágy átlag este 23 és hajnali 2 óra között jut el a csúcsra. A férfiaknak csaknem egyharmada viszont inkább reggel szeretkezik 8 óra tájban, míg a nőknek csak 11%-a.

Francia pszichológusok és szexológusok szerint az időpontok különbözősége adódhat abból, hogy a nőket pszichológiailag blokkolja egy várható nehéz nap, míg a férfiak könnyebben elfelejtik gondjaikat és a szeretkezést lazításképpen is használják.

A férfiak, valószínűleg, azért kedvelhetik a reggeli aktust, mert gyakori náluk a reggeli erekció. A nők viszont ébredéskor szeretik számba venni a rájuk váró feladatokat és a szexelés időveszteségnek tűnik előttük. Az is lehet, hogy reggel nem érzik magukat olyan tisztának és ez zavarja őket. A nők egy része szeret felkészülni a szeretkezésre, például, egy kiadós tusolással – magyarázzák a felmérés eredményét a szakértők.

Azon azonban egyikük sem elmélkedett, hogy az „együttlétnek” (milyen szép és kifejező a mi magyar nyelvünk!) éppen az a lényege, hogy két ember egymásra tud hangolódni, ki tudja kapcsolni a külvilágot, és vonzalmával, apró gesztusokkal fel tudja ébreszteni a másik testét akár a legmélyebb „álmából is…”, akár eltérő biológiai óraművüktől függetlenül..

 

Szólj hozzá

férfi szex egészség biológiai óra