2015. júl 23.

Ökohotel a jövő turistáinak

írta: Göbölyös N. László
Ökohotel a jövő turistáinak

drop_cow-e1434453448368.jpg

A turizmus egyre inkább a természet felé fordul. Az emberek a szervezett utazások, a felkapott, zsúfolt üdülőközpontok helyett a világ eldugott sarkait keresik, ahol fenntartható módon tudják élvezni a pihenést. Ennek a tendenciának tesznek eleget az ökoszállodák a jégkunyhókkal, a fákra telepített házakkal, vagy a kerekeken gördülőkkel.

Az In-tenta design projekt az Urban Square terméke: egy 25 négyzetméteres, üvegből és falemezekből álló kis ház, amelyben egy hálószoba, egy nappali, egy összkomfortos fürdőszoba és egy terasz van. Természetes anyagokból készült és formái alkalmazkodnak a környezethez. Áramellátását egy napelemes megoldás biztosítja és rendelkezik egy esőfelfogó rendszerrel is. A fény behatolását, egyébként, maximalizálják a nagyrészt átlátszó falak.

Annak, aki nem kedveli a kempingek által nyújtott lehetőségeket, jó alternatíva, több kényelmet biztosít.

A tervezők szerint a kis ház tökéletesen alkalmazható minden klímatípusra, legyen az tengerpart, vagy hegyes vidék. Ha terep megengedi, egy kis falut is lehet velük kreálni, így több pár vagy akár nagy csoportok is együtt tudják tölteni a vakációt.

Szólj hozzá