2016. jan 14.

A szex szerepe a vesekövek eltávolításában

írta: Göbölyös N. László
A szex szerepe a vesekövek eltávolításában

sex-distraction.jpg

A szex bekerülhet a terápiák sorába egy tanulmány szerint, amely az Urology szakfolyóiratban jelent meg az ankarai Training and Research Hospital kutatóinak tollából,amely arról számol be, hogy a szex megkönnyíti a húgycsőben lévő kövek spontán távozását..

A kutatók azokkal a felnőtt férfiakkal foglalkoztak, akiknek vesegörcseik voltak és diagnózisuk a húgycsövi kövekről. A pácienseket három csoportra osztották. Az első csoportot megkérték arra, hogy hetente legalább háromszor szexeljen. A második csoportot hagyományos gyógyszerekkel látták el A harmadik pedig csupán szimptomatikus terápiát kapott. Két hét után az első csoportban a kövek spontán távozása megduplázódott a második csoporthoz viszonyítva / 84 % 41 %-al szemben /.A harmadik csoportnál volt a legalacsonyabb arány,/34 %/

A negyedik héten az első csoport 93,5 %-a, a második 81%-a és a harmadik 78 %-a vesztette el a köveit.

A vesekő egyre több embert érintő patológia,amely részben a túlzott protein fogyasztásának tulajdonítható. A szokásos terápia 6 mm-nél kisebb köveknél alfa-blokkolók szedése, bőséges folyadék-fogyasztás, járás, futás, ugrálás a páciens egészségi állapotának figyelembe vételével. Ha 4 hét után a kő nem távozik, műtétre van szükség a veseműködés akadályozásának kockázata miatt.

A török kutatók a szexelés miatti eredmény okát abban látják, hogy erekció közben nitrogénoxid. szabadul fel. Velük ellentétben az olasz urológusok inkább az aktus során végzett mozgásnak és az endorfin, az öröm hormonja relaxáló hatásának tudják be az eredményt, amely olyan alternatív terápia lehet, amely jelentős anyagi megtakarításokkal is jár. /a gyógyszeres terápia, sebészeti beavatkozás elhagyása, munkanapok kiesésének elmaradása .. . /Az új terápia előnyeit potenciálisan a nők is élvezhetik.

Ha viszont a további kutatások a török kutatókat igazolják, felmerülhet olyan pirulák használata, amelyek eredetileg az erekciót könnyítik meg. De ne feledkezzünk meg a természetes afrodiziákumokról sem…

Szólj hozzá

szex gyógyítás Egészség