2016. feb 11.

Vissza nekünk Győzikét!

írta: Göbölyös N. László
Vissza nekünk Győzikét!

Már a szennylapokban sem lehet bízni. Eddig tele voltak a címlapjaik mindenféle celebekkel, akiknek világrengető történéseik óriási port vertek fel (már az arra fogékonyak körében), de legalább az istenadta kényelmesen elcsámcsoghatott Győzikén, Lajcsin, Liptai Klaudián, Gregor Bernin, nem is szólva a Dal világsztárjairól. De úgy tűnik, vége ennek a békebeli világnak.

A mai kiadások, mintha összebeszéltek volna (vagy összebeszélték őket?), egyöntetően azt találták vezető sztorinak, hogy a nemzet atyja (vezetője, vezére, vezénylő tábornoka, nem kívánt törlendő) nagypapai örömök elé néz! Még azt is megtudhattuk, hogy az örökifjú hazafinak nehezére fog esni, hogy nagypapának szólítják, hiszen még csak 52 éves. Nagy dolog, az én Öregem alig volt 50, amikor megszületett első unokája, bebebeee…

Azt hiszem, most lett elegem az egészből.

Pedig még nem tudjuk, mi vár ránk. Néhány hónap múlva, amikor az örömteli esemény bekövetkezik, valamennyi köz- és nemközmédia egyenes adásban közvetíti az apás/nagyapás szülést, a lapok on-line kiadásain szintén percről percre lehet majd követni az eseményeket. Ezúttal, a pillanat nagy horderejére való tekintettel, kivételesen a 12 éven aluliak is megnézhetik, a szülői felügyelet adott, hiszen ők úgyis ott fognak tombolni a képernyők előtt. És amikor az újszülött felsír, a boldog nagyapa vesz egy nagy lélegzetet, könnyet töröl ki a bal szeméből, majd megajándékoz minket a leghíresebb dél-nyugat-csuvas közmondással, mely szerint…

Aztán másnap értesülni fogunk arról, hogy a gyermeket közfelkiáltással a Tisztelt Ház alelnökévé választották, és bekerült néhány eddig ismeretlen, ám máris tőkeerős cég igazgatótanácsába. Akik pedig különböző szerény ajándékokkal akarnak kedveskedni a boldog családnak, azok ezt leírhatják adóalapjuk 1%-ából.

Addig azonban talán még lesz egy kis nyugtunk és továbbra is áhítattal forgathatjuk a szennylapokat. És követeljük vissza Győzikét!

Szólj hozzá

média vélemény Orbán Viktor Magyarország Göbölyös N. László