2016. már 02.

UFO-kereső műholdra gyűjtünk

írta: Göbölyös N. László
UFO-kereső műholdra gyűjtünk

10-best-ufo-hoax-videos-on-youtube-0df5f82379.jpg

Kutatók egy csoportja egy Föld körül keringő műhold fellövését tervezi, amelynek célja megerősíteni vagy cáfolni a földönkívüliek létezését. A program neve CubSat for Disclosure.

„Volt űrhajósok, katonák, Kanada korábbi védelmi minisztere és mások állítják, hogy az UFÓ-k léteznek és meglátogattak bennünket. Hogy lehetne erről nem tudomást venni és abszurditásnak tekinteni?” – tette fel a kérdést Dave Cote informatikus, a csoport tagja.

Az elmúlt évtizedekben sok tanúnak volt bátorsága nyilvánosan elmondani tapasztalatait nem azonosított repülő tárgyakról. John Glenn, Gordon Cooper, Gennagyij Sztrekalov, Musza Manarov, Leroy Chiao…néhány név azok közül a képzett repülők közül, akik találkoztak a különös tárgyakkal, de megmagyarázni nem tudták őket.

A kutató csoport abban reménykedik, hogy a műhold segítségével a rejtély vagy legalábbis egy része megoldódik. Tervük egy magánűrhajó Föld körüli pályára bocsátása, amely nem függ sem kormánytól, sem valamelyik intézménytől, az atmoszférában jelen lévő tárgyak tanulmányozására.

„Lehet, hogy szép képeket kapunk az északi fényről, vagy egy érdekes meteorról, de az is lehet, hogy egy ismeretlen repülő tárgyról. Meg kell próbálnunk” – mondta Cote a promóciós videón és megígérte, hogy minden információt hozzáférhetővé tesznek.

A Cube Sat egy miniatűr műhold lenne, nem sokkal nagyobb egy cipős doboznál, kockaalakú és fel lesz szerelve mindenféle tudományos eszközzel. Egyszerű standard a struktúrája, hogy megtervezése, megépítése és fellövése viszonylag gazdaságos legyen. Ma ilyen miniműholdak felbocsátása kb. 20 ezer dollárba kerül, 300 km-es magasságot ér el és kb. 8 hónapig képes keringeni, mielőtt megsemmisül az atmoszférában.

A Huffington Post értesülése szerint az UFO-vadászok fel akarják szerelni műholdjukat infravörös elektromágneses hullámú és sugárzású érzékelőkkel. Lesz két parabola lencséjű kamerájuk, amely 360 fokos felvételeket készít. Dave Shock, a terv koordinátora a lapnak azt nyilatkozta, hogy a képek az ő tulajdonában lesznek: „Mi ellenőrizzük az egészet. Senki sem változtathatja meg, vagy semmisítheti meg az adatainkat. A kormány nem tüntetheti el azt, amit esetleg találunk.” – mondta Shock, utalva azokra az elméletekre, mely szerint az amerikai kormány a mai napig titkolja ezeket a találkozásokat, mindenekelőtt az 1947-es roswell-i esetet.

A fellövés napját még nem tűzték ki, de a tervek szerint a kaliforniai Mojave sivatagban hajtják végre, arról az űrrepülőtérről, amelyet az Interorbital Systems társaság vezet. A csapat további pénzforrást keres, hogy minél több eszközzel szerelhesse fel a műholdat. A gyűjtést, amelyet az interneten indítottak el, március 12-én fejezik be. A felhasználók eddig több mint 5 ezer dollárt adtak össze, de a szervezők legalább 10 ezret kérnek. A számítások szerint az egész vállakozás 27 ezer dollárba fog kerülni, ennek fele már a szervezők rendelkezésére áll. Ha sikerülne 50 ezret szerezni, a CubeSat-ra felkerülhetne egy radar is.

A támogatók a hozzájárulás mértékében különböző kompenzációkban részesülnek. Például teljes jogú tagjai lehetnek a csapatnak.

A Kickstarter.com oldalon David Cote a következő szavakkal fordult az internetezőkhöz: „ Az utóbbi 70 évben a földönkívüliek és az UFO-k melletti érveléseket elvetették, nevetségessé tették. A sok tanúskodás ellenére a kormány, a hadsereg, és média megpróbálta hiteltelenné tenni a földönkívüli lényeg létezéséről szóló elképzeléseket. Látszólagos hitetlenségük ellenére a kormányok és a katonák hatalmas pénzösszegeket fordítottak arra, hogy titokban tanulmányozzák ezeket a „nevetséges” UFO-kat. Néhány ok, amiért fontos szigorúan tudományos vizsgálatnak alávetni ezt a kérdést:

Nemzetek készülnek nyilvánosságra hozni azokat a szigorúan titkos dokumentumokat, amelyek kormányaik érdekeit tükrözik a földönkívüliekkel kapcsolatban;

Hiteles tanúk százai szólaltak meg, bizonyítva, hogy az UFÓ-knak legalábbis egy része idegen technológiával készült.

Ez a műhold mindannyiunké, az egész világé. Nem akarjátok tudni, hogy egyedül vagyunk-e ebben a világegyetemben? Segítsetek, hogy történelmet írhassunk a polgárok tulajdonában lévő első űrműholddal!”

 

Szólj hozzá

tudomány technika USA UFO