2016. ápr 27.

Élezzük az eszünket fekete csokoládéval!

írta: Göbölyös N. László
Élezzük az eszünket fekete csokoládéval!

the-benefits-of-dark-chocolate-for-valentine_s-day-recipe-included.jpg

Végre egy kellemes, egészséggel kapcsolatos hír. Együnk a reggelihez csokoládét, hogy jól fogjon az agyunk – tanácsolják a syracuse-i (New York) egyetem kutatói, akik ezer, 23-98 éves ember adatainak vizsgálatából jutottak erre a következtetésre, miután figyelembe vették az illetők étkezési szokásait, neuropszichológiai tesztjeiket és csokoládéfogyasztásuk mértékét.

Megállapították, hogy azok, akik hetente elfogyasztanak egy szelet csokoládét, jobb intellektuális teljesítményt tudnak nyújtani, mint azok, akik ritkán vagy egyáltalán nem esznek ebből a desszertből.

Ez a hatás a tápértékéből és abból ered, hogy sok flavonoid természetes antioxidáns van benne, amelyek javítják a reagálási időt, a memóriát az agyi vérkeringés elősegítésével. Ugyanakkor csökkenti a nap folyamán jelentkező szellemi fáradtságot is. Közismert az is, hogy a csokoládéban lévő flavonoidok és a magnézium hozzájárul a jókedély megtartásához és ezért különösen ajánlott azoknak, akik depressziós zavarokban szenvednek.

Egy kis üröm az örömben: a mogyorós tejcsokoládé, mivel sokkal kevesebb  flavonoidot tartalmaz, nem rendelkezik  ezekkel a pozitív tulajdonságokkal, ráadásul, mert édesebb, még hízlal is.

Szólj hozzá

csokoládé gasztronómia USA Egészég