2016. jún 12.

Melomind, a relaxáló fejhallgató

írta: Göbölyös N. László
Melomind, a relaxáló fejhallgató

640_melomind.jpg

A technológia, úgy tűnik, segíthet a relaxálásban. A MyBrain Technology neve ellenére francia vállalat kifejlesztett egy olyan fejhallgatót, amely le tudja olvasni az agyi hullámokat és oldani tudja viselőjének feszültségét.

A cég a Kickstarteren indított gyűjtést a Melomindnak nevetett csodakészülék finanszírozására.

A Melomind külsőre egy hagyományos fejhallgatóra hasonlít, de felszerelték több olyan elektródával, amelyek le tudják olvasni az agyi tevékenységet. Használóját egy hozzá csatlakozó készülék adatai alapján egy sor gyakorlatnak vetik alá. Ezek egy hangsávra vetítve jelzik lazulásának mértékét. A gyakorlatokat rendszeresen végezni kell, mint például a joggingot. Az előrelépéseket regisztrálja a csatlakoztatott készülék pontok és grafikák formájában, jelzi a lazult állapot időtartamát is.

A Melomind kifejlesztésében részt vett a párizsi ICM (agy- és gerincvelő-kutató intézet). Technológiája hasonló az elektro-enkefalogramnál alkalmazotthoz.

A relaxáló fejhallgatót ideiglenesen 99 dollárért kínálják, de a cég tárgyal több francia partnerrel üzletekben való árusításáról, amikor már 399 dollár lesz az ára.

A Melomindot egyébként tovább akarják fejleszteni, hogy különböző egészségi problémákra is alkalmazható legyen.

Szólj hozzá

egészség életmód relaxáció Franciaország