2016. dec 19.

Sokba kerül az on-line szerelem

írta: Göbölyös N. László
Sokba kerül az on-line szerelem

amore-online.png

Az on-line szerelem terén az olaszok a legaktívabbak az európaiak közül. Nem kevesebb, mint 6,7 milliárd euróba kerül ez nekik. Az összeg 2014 óta évente 200 millióval nő – írja a Business Insider. Ezzel 0,4 %-kal növelik az ország összes kiadását.

A Centre for Economics and Business Research felmérése szerint Olaszországban csaknem 9 millió szingli keres partnert a hálón. Fejenként 26 találkozót bonyolítanak le átlag egy évben, ami összességében 230 millió randevú.

Ezek a számok kedvezően az állami kassza számára, mert az udvarlási szakaszban a Casanovák nem garasoskodnak. Egy-egy találkozóra minimum 58 eurót költenek, de az előkészületek sokkal többe kerülnek. Az öltözködésre elmegy 1,2 milliárd, a fodrászra 420 millió évente. Az étteremre és a mozira fordított összeg viszont 3,6 milliárdról 3,1-re csökkent. A válságot, úgy látszik, az otthoni főzéssel enyhítik – jegyzi meg a lap. Az óvszerre költött pénz is kevesebb, 240 millióról lement 235-re, de még így is a legmagasabb Európában.

Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban és Németországban összesen 38.900 000 ember adott találkozót 712 millió alkalommal on-line-on keresztül egymásnak. Az olaszok után következnek a németek, majd a franciák és a spanyolok.

Az olasz felnőtt lakosság 17,6%-a jelentette be, hogy az utóbbi hat hónapban volt találkozója egy lehetséges partnerrel. Ez az angoloknál csak 8,9 %-ot tesz ki.

 

Szólj hozzá

média internet szerelem Életmód Társadalom