2017. már 30.

Különös tanúk

írta: Göbölyös N. László
Különös tanúk

my00276_im03530_hb7_pacemakerthu_jpg.jpg

Az American Echo házi robotja után egy pacemaker tanúskodott egy ohiói bírósági esetben.

Ross  Compton hamiltoni lakos áll a bíróság előtt, akinek leégett a háza és aki ezért biztosítási kártérítést kért, mondván ő maga nem felelős érte.

Ám kiderült, hogy hazudott, és a tanú erre a pacemakere volt. Ugyanis Compton azt állította, hogy amikor észrevette a tüzet, sebtében kidobálta az ablakon az értékesebb holmijait és kirohant a kocsijához. Csakhogy az adatokat, amelyeket a pacemaker regisztrált az ominózus percekben, sem az izgalmat, sem a rohanást nem mutatták ki. Így most csalásért és „öngyújtogatásért” ítélkeznek felette.

Az Amazon Echo esete 2015-ben történt. Andrew Bates-t a fürdőkádjában ölték meg. A rendőrség Victor Collinsra, a lakástulajdonosra gyanakszik Collins okos vízmelegítőjének adatai alapján, amelyek szokatlan mennyiségű fogyasztást jeleztek akkor éjszaka, három órakor. A rendőrség ennél többet remél azonban az Amazon Echótól: annak az éjszakának a hangregisztrációját, mivel az Echo mikrofonjai mindig aktívak. A cég viszont eddig elzárkózott a felvételek kiadásától, attól tartva, hogy elveszti kliensei bizalmát. 

Szólj hozzá

orvostudomány bűnügy pacemaker USA