2017. máj 27.

Hangos tetoválás

írta: Göbölyös N. László
Hangos tetoválás

skin_motion.jpg

A tetoválással nemsokára hangos üzenetet is lehet küldeni: „Soundwave Tattoo” a neve és valódi hangos üzeneteket közvetít, amelyeket egy okostelefon alkalmazásán keresztül meg lehet hallgatni a telefon képernyőjén.

Az alkalmazást Skin Motionnak nevezik, mint a honlapot, amelyet Nate Siggard azért alapított, hogy összehozza az Egyesült Államok és a világ legexcentrikusabb tetoválóit. 2017 januárjába indult be. Működése egyszerű: fel kell venni egy szöveget, amely nem lehet 1 percnél hosszabb, ezt be kell táplálni az app-ba, és meg kell várni, míg kirajzolja a hanghullám rajzát. Ezt el kell vinni egy olyan tetoválóhoz, aki csatlakozott a honlaphoz, hogy rárajzolja a bőrre. Ezután csak el kell küldeni a tetoválás fotóját az app-nak és máris meg lehet hallgatni.

Az ötlet – mesélte Siggard – véletlenül jött. Menyasszonya, miután egy kliensük Elton John Tiny Danceréből tetováltatott magára egy strófát, azt hiányolta, hogy a tetkót nem lehet „meghallgatni”. Siggard néhány hónappal később elkészítette az alkalmazás protípusát.

A feltaláló a technikát saját magán tesztelte. A karjára tetováltatta kedvese és fia hangját. A videót, amelyen bemutatta találmányát a világnak a Facebookon április végéig 14 millióan nézték meg.

A technika most vár szabadalmazásra. Egyelőre csak azok a tetoválók használhatják, akik csatlakoznak a hálózathoz és megkapják a Skin Motion Artist minősítést.

A művész, akit érdekel, a portálon keresztül részt vehet tagtoborzó kampányban és képzési tanfolyamon. Aki viszont tetováltatni akarja magát, az jelentkezhet a honlap listája.

Los Angelesben, ahol Siggard dolgozik, a divar már tetőzik. A hivatalos bejelentés utón ezrek várnak a világban arra, hogy sorra kerüljenek.

Mi motiválja a nagy érdeklődést? „Ez a tetoválás új kifejezési mód. Mi az, ami személyesebb és fontosabb egy állandó tetkónál? Egy hangos tetkó” – mondja a feltaláló.

Szólj hozzá

divat technika életmód tetoválás USA