2017. sze 11.

Egyre kevesebb amerikai fiatal keres munkát

írta: Göbölyös N. László
Egyre kevesebb amerikai fiatal keres munkát

video-games.jpg

Nő azoknak az amerikai fiataloknak a száma, akik nem tanulnak és nem dolgoznak. Ennek oka a princetoni, a chicagói és a rochesteri egyetem közgazdászai szerint a videó-játékok túlzott térnyerése. Nem úgy, mint Európába, ahol a munkahely hiánya okozza a munkanélküliséget – olvasható a bloomberg.com oldalán.

Ezek az amerikai fiatalok inaktívak. Évi átlag 520 órát töltenek a számítógép előtt és ennek 60%-át a földönkívüliekkel és virtuális háborúkkal foglalkozó videójátékokkal vannak elfoglalva.

A kutatók abból a tényből indulnak ki, hogy 2000-ben a 20 és 30 év közötti fiatal 8%-a vallotta be, hogy nem dolgozott abban az évben. Most, 16 év után ez a szám megduplázódott. Ennek okát az elmúlt években a munkátlanságot 23-46%-ban a videójátékoknak tulajdonítják. A ledolgozott órák azoknál, akik 30 éven aluliak, 12%-kal csökkentek, a 30 évnél idősebbek esetében 8%-kal.

Miből élnek az inaktívak? Ma 70%-uk a szülőkkel él, 2000-ben még csak 46%-uk lakott otthon. Vannak azonban olyan kutatók, akik szerint ennek az inaktivitásnak más okai is lehetnek. Például az, hogy a fiatalok nehezen találnak olyan munkát, amely sokszor túlzott elvárásaiknak megfelel, vagy a fizetést nem tartják elégnek ahhoz, hogy elhagyják a meleg családi fészket.

 

Szólj hozzá

társadalom életmód fiatalok videójáték USA