2018. máj 26.

Lány az egyetemen, géppisztollyal

írta: Göbölyös N. László
Lány az egyetemen, géppisztollyal

kaitlin.jpg

Kaitlin Bennett feltette a hálóra fényképét, amelyen egy AR-10 géppisztoly lóg le a válláról, miközben a kenti állami egyetem  campusára igyekszik a diplomaosztó ünnepségre.

A 22 éves lány tiltakozásokat, tv-s kommentárokat, és többrendbeli leánykérést váltott ki képével, amellyel megtámogatta az amerikai fegyverbarátok mozgalmát.

„Most, hogy lediplomáztam, végre járhatok fegyveresen a campusban. Diákként is meg lehetett volna tennem, főleg azért, mert a kormány egykor négy fegyvertelen diákot ölt meg itt” – írta Kaitlin a fotó alá, utalva az 1970.  május 4-i vérengzésre, amikor a vietnami háború ellen tüntető diákok közé lőttek. Két fiú és két lány halt meg, kilencen megsebesültek. Erről a tragikus esetről született Neil Young híres dala, az Ohio és ebből vonta le Kaitlin sajátos következtetését, amelynek az egykori háború ellenes tiltakozók aligha örülnek.

7_jpg_crop_original-original.jpg

Kaitlin, aki „konzervatívnak és szabadelvűnek” tartja magát, a Liberty Hangout nevű honlapon harcol azért, hogy a diákok fegyvert viselhessenek a campus területén.

„Azt hiszem, ha a kormánynak van fegyvere, a diákoknak is kell, hogy legyen. Meg kellene tudni védeni magunkat minden önkényuralomtól” – írta és sokan helyeseltek neki, miután a Fox News pillanatok alatt médiasztárt csinált belőle.

Szólj hozzá

történelem háború fegyverek 1970 USA Vietnam