2018. jún 05.

Facebook-kal eltűnt személyek felkutatására

írta: Göbölyös N. László
Facebook-kal eltűnt személyek felkutatására

mpan.jpg

Az  ausztrál MPAN (Missing Persons Advocacy Network) fel kívánja használni a Facebook arcfelismerési technológiáját az Invisible Friends című kampányában és csatlakozásra hívja fel a közösségi média felhasználóit.

Ausztráliában naponta 100 ember tűnik el és 2000-et már régóta keresnek. Az MPAn segíteni akar ezen a helyzeten az új médiumokon, elsősorban a közösségi honlapokon keresztül, felhasználva a Facebook arcfelismerő technológiáját.  A közösségi portálok úgy segíthetnek, ha felrakják a saját hálójukra azoknak az eltűnt személyeknek a profilját, akiket az MPAN is számon tart.

Igaz, hogy az arcfelismerés technológiájának alkalmazása még mindig vitatott, sokak szerint sérti a személyiségi jogokat, de ezúttal jó ügy érdekében használnák fel – érvel a MPAN.

Loren O’ Keeffe, a szervezet alapítója és vezetője hangsúlyozta: az az elképzelés, hogy felteszik az eltűnt személy nagy felbontású portréját az on-line térbe a rendelkezésre álló ingyenes és 97, 35 %-ban hiteles, és globális terjesztésre alkalmas technológiával, hogy rá tudják irányítani a felhasználók tömegének figyelmét és mozgósítani tudják őket a felkutatásukra.

Szólj hozzá

közösség eltűntek Ausztrália Facebook