2018. sze 15.

A géppisztolytól az elektromos autóig

írta: Göbölyös N. László
A géppisztolytól az elektromos autóig

105415607-6ed5-bl-kalashnikovcv1-v2-082418_600x337.jpg

Az AK-47-et gyártó Kalasnyikov cég konkurálni akar a Teslával egy retromodellel.Néhány nappal azután, hogy a cég a moszkvai International Military Technical Forum Army 2018-on bemutatta elektromos autóját, egy ambiciózus program részletei kezdenek körvonalazódni.

A kék színű CV-1 bemutatott prototípusának dizájnja elég csúnya, a szovjet korszak kocsijaira emlékeztet, a folyatás azonban sokkal többet ígér. A cél az elektromos járművek piacára való betörés. A cégnek határozott céljai vannak: az egyik ága, a Kalasnyikov a támadó fegyvereket gyártja, a Bajkál a vadász és a civil fegyvereket, az Izsmas a sportfegyvereket, míg a Concern a járműveket, hajókat, motorokat.

A CV-1, amit tovább fejlesztenek a prototípusból, nem marad egyedül, egy sor elektromos jármű követi.

„Most dolgozzuk ki koncepciónkat az elektromos szuperautóról, csoportunk által létrehozott eredeti rendszerek igénybe vételével és ez a technológia lehetővé tette, hogy versenyezzünk a világ olyan fő gyártóival, mint a Tesla. Az ő tapasztalataikból szerzünk ihletet” – mondta a Kalasnyikov szóvivője.

A CV-1, mint kiszivárgott, krómozott ablaktörlőkkel lesz felszerelve, motorja 300 lóerős lesz, feltöltése 350-500 km-re lesz elég.

A formája egészen más lesz, mint a prototípusé, de a mai divatnak megfelelően retro marad.

 

Szólj hozzá

ipar Oroszország Kalasnyikov gépkocsigyártás