2019. júl 05.

Körutazás vonaton Londontól Londonig

írta: Göbölyös N. László
Körutazás vonaton Londontól Londonig

114251440-cf7fb995-2f88-471b-ac72-0b5ff885cd47.jpg

Az Around the World by Rail programot a Rainbookers angol társaság találta ki: 56 nap alatt viszi el az utasokat négy kontinensre. Hajót és repülőt csak akkor vesz igénybe, ha nincs vasúti megoldás. Európa, Ázsia, Óceánia, Ausztrália és Észak-Amerika a célpont.

A csomag különlegessége, hogy az  utasok tetszésük szerint választhatják ki, hogy milyen útvonalon menjenek, hol álljanak meg. Egy fix szabály van: Londonból indulnak és Londonba érkeznek vissza.

Londonból például el lehet indulni a skandináv országok felé, és onnan Oroszországon át Ázsiába, a mitikus transzibériai vonalon Pekingig, Ulan-Bator érintésével, vagy Londonból Rómába, Velencébe, Ausztriába, Németországba.  Kína is fix pont. Az út onnan Hongkongba vezet, onnan repülővel Perth-be, Sydney-be, ahonnan repülő szállítja  a turistákat Los Angelesbe. Innen a vonat keresztül vág a Grand Canyonon, érinti a nagy parkokat, indián rezervátumokat. Az utolsó állomás New York, múzeumok, Central Park, majd irány vissza Londonba.

Az utasok alhatnak egy mongol jurtában, a merészebbek szembenézhetnek vadállatokkal, vagy kipróbálhatják, hogy milyen az ausztrál sivatag.

Az utazás 16 ezer euróba kerül, és ebben az árban benne van minden kiadás, beleértve a szállodát, az étkezést és az idegenvezetőt – írja a Repubblica.

 

Szólj hozzá

utazás vasút idegenforgalom Nagy-Britannia