2019. júl 18.

Látszatházasság Amsterdam megismeréséért

írta: Göbölyös N. László
Látszatházasság Amsterdam megismeréséért

4000.jpg

Mivel a várost zsúfolásig megtöltik a turisták, egy mozgalom megpróbálja őket más irányába terelni és alternatív szórakozást nyújtani – írja a La Repubblica.

A látszatházasságot a hagyományos virágokkal, ruhákkal, egy napig tartó nászúttal egy amsterdami vállalkozó csoport találta ki együttműködésben az Amsterdam and Partners céggel, hogy lehetővé tegyék a látogatóknak, hogy számukra eddig ismeretlen negyedeket fedezzenek fel.

A holland nagyvárost tavaly 21 millióan keresték fel. Egyes részei emiatt szintén élhetetlenné váltak, míg másokról nem vettek tudomást.

A Marry an Amsterdamer for a day olyan ceremóniával, gyűrűcserével zajlik, mint egy igazi, csak csók helyett öleléssel. Az egy napos nászút  pedig a város ismeretlen helyeinek bejárását tartalmazza. Az álházasság ára 100 euró, a szervezők szerint máris van rá igény világszerte.

A kezdeményezés része egy szélesebb stratégiának, amely az Untourist Movement nevet viseli. Egy sor olyan ajánlatot tartalmaz, amely érdekesebbé teszi a látogatást és tehermentesíti az addig túlfrekventált városrészeket. Tavaly óta érvényben van az „Enjoy and Respect” jelszó is, amely elsősorban a város tisztaságának megőrzését célozza.

Az új program kínálatában van például egy olyan hajókirándulás a város csatornáin, amelyet menekültek vezetnek, de találkozhatnak marihuána-ültetvényesekkel és megismerkedhetnek az amsterdami környezetvédő törekvésekkel is.

Ha pedig az álházasok tényleg egymásba szeretnek, mint egy harmadosztályú hollywood-i filmben, a szervezők mossák kezeiket…

 

 

Szólj hozzá

idegenforgalom Amsterdam