2019. aug 03.

Emanuela Orlandi él?

írta: Göbölyös N. László
Emanuela Orlandi él?

Újra hallat magáról Mehmet Ali Agca, II.János Pál pápa merénylője. A török terrorista, akinek a pápa megkegyelmezett, és akiről a mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy magányos, fanatikus merénylő, egy szélesebb összeesküvés egyik fogaskereke, vagy csak egy narcisztikus notórius hazudozó, most levélben fordult a nemzetközi sajtóhoz az 1983 június 22-én Vatikánvárosban nyomtalanul eltűnt 15 éves Emanuela Orlandi ügyében.

„Emanuela Orlandi él, 36 éve jól van. Soha nem rabolták el a szó klasszikus értelmében. Egy nemzetközi összeesküvés áldozata lett vallási-politikai okokból, ami kapcsolódik Fatima harmadik titkához. Megszervezéséért a Vatikán nem felelős, viszont a CIA-nek nyilvánosságra kellene hoznia titkos dokumentumait” – írta a mintegy 20 éve katolikus hitre áttért Agca.

A Vatikánban folytatják azoknak a csontoknak a vizsgálatát, amelyeket a vatikáni német temető osszáriumában találtak. Két német hercegnő július 11-én felnyitott és üresen talált sírjában keresték őt egy névtelen bejelentés alapján.

 

thumbrns-pope-shooter122914.jpg

Agca Törökországból ügyvédjén keresztül küldte szét a világba e levelet, amelyből a La Repubblica idézett.

„Ferenc pápa azt mondta a lány testvérének, Pietro Orlandinak,: ha Emanuela az Égben van, imádkozni kell érte. Ezt a kijelentését azonban elferdítették és egy hazug filmet csináltak belőle Az Igazság az Égben van címmel. Elég volt a hazugságokból és a rágalmazásokból olyan halottakkal szemben, mint Marcinkus bíboros, Enrico de Pedis és más ártatlanok. Semmilyen bűn, semmilyen szexualitás nincs az Orlandi-ügyben” – írta az egykori merénylő.

Paul Marcinkus bíboros az egyik legbefolyásosabb ember volt a Vatikánban, VI.Pál pápa testőre, majd a Vatikáni Bank elnöke, aki éppen ezért kulcsfigurának számított az egyházi állam gyanús pénzügyeiben.  Sőt, egyesek I. János Pál pápa rejtélyes halálával összefüggésbe hozták őt, azt állítva, hogy ő tetette el láb alól az alig 33 napig uralkodó pápát, mert állítólag éppen ezeket a gyanús pénzügyeket szerette volna kivizsgálni. Enrico De Pedis a római szervezett alvilág legerősebb szárnya, a Magliana-banda főnöke volt,  állítólag ők hajtották végre Emanuela Orlandi elrablását. Pedist 1990-ben saját emberei ölték meg: fényes nappal Rómában, a Campo de’ Fiori közelében motorról lőtték le a Renatinóként emlegetett vezért, állítólag azért, mert sorsára hagyta a banda bebörtönzött tagjait és azok családjait.

 

Szólj hozzá

bűnügy Olaszország Mehmet Ali Agca Emanuela Orlandi