2019. sze 20.

Miért küldenek a fiatalok meztelen fotókat?

írta: Göbölyös N. László
Miért küldenek a fiatalok meztelen fotókat?

maxresdefault_10.jpg

Terjed a neten a „sexting”. A meztelen fotók szaporodó száma feltűnt a kutatóknak.

Morgan Johnstonbaugh, az arizonai egyetem szociológusa a legújabb tanulmányában a miértre próbált válaszolni – írja a Huffington Post.

Hét egyetem több mint ezer hallgatóját kérte meg, hogy vegyenek részt egy on-line felmérésben. Két alapvető okra derült fény. Az egyik, hogy partner kívánságára küldenek magukról aktképet, vagy azért, hogy ezen a módon győződjenek meg szexuális vonzerejükről.

A felmérésből meglepetésre kiderült, hogy a férfiak is kapnak partnereiktől ilyen felkérést, de kevesebbet, mint a nők, és arra sem éreznek különösebb késztetést, hogy így mérjék fel szexepiljüket.

A szexuálispszichológusok szerint ezekben az adatokban is tükröződik a nemek értékelése közötti különbség. A férfiaknak nincs szükségük arra, hogy magabiztosságukat meztelen fotókkal erősítsék, felsőbbség-tudatukat úgyis erősíti a közfelfogás. A nőkre nehezedő nyomás pedig illusztrálja az egyéb területeken is létező alávetettségüket.

A kutatók a továbbiakban ezt a témakört ki akarják szélesíteni az azonos neműek közötti viszony megnyilvánulásának erre a formájára is.

Szólj hozzá

élet társadalom nemek harca sexting