2019. okt 03.

New York-ban megnyílt az első szálloda, amely a jó alvást garantálja

írta: Göbölyös N. László
New York-ban megnyílt az első szálloda, amely a jó alvást garantálja

s01_terrace_w1_sunset_0010_v4a.jpg

Az ötcsillagos Equinox Hotel egy 91 emeletes felhőkarcoló a Hudson Yards-ban, a város keleti zónájában, közel a Hudson folyóhoz. 212 szobája van, 48 közülük lakosztály, egy pedig tetőtér. Edzőterme több mint 5500 négyzetméteres. Van egy külső és belső úszómedencéje, két étterme, amelyből az egyiket csak a szálloda vendégei látogathatják. Van egy bárja nyitott terasszal, panoráma kilátással.

A szálloda az Equinox Fitness-szel társulva fejlesztette ki wellness szolgáltatásait és a zavartalan alvás biztosítását abban a városban, amely „sohasem alszik”, ahol állandó a zaj.

A szobák hőmérséklete 18-19 fok. Az ablakok szigeteltek, és rajtuk a rolók teljes sötétséget biztosítanak. Az ágy matracát Görögországban kézzel készítették természetes rostokból, amelyek gátolják az éjszakai izzadást.

A fürdőszobában a tusolót háromféleképpen lehet beállítani és a tisztálkodószerek is különbözőek aszerint, hogy reggel vagy este használják azokat. A vendégek rendelkezésére áll egy helyiség a kriptoterápiára. Itt elhelyeztek egy vibráló ágyat is, amelyen egy fél órai alvás 3 órai hatásával egyenlő.

A tervek szerint a következő években még 32 Equinox Hotel nyílik Amerikában, még az idén év végéig Seattle-ben, majd Los Angelesben, Houstonban, Chicagóban, Honoluluban.

Minden rosszmájúság nélkül megjegyezzük: ha elmegyünk egy toszkán hegyi faluba, minden technikai trükk nélkül csodálatosan lehet aludni, mert a levegő olyan tiszta, hogy szinte harapni lehet, és hallhatjuk a csendet...

pian-degli-ontani-val-sestaione-pistoia-07.jpg

 

 

Szólj hozzá

alvás wellness szállodaipar USA