2019. okt 17.

A Facebook azt is megmondja, hogyan öltözz

írta: Göbölyös N. László
A Facebook azt is megmondja, hogyan öltözz

dims.jpg

A Facebook egy olyan mesterséges intelligencián dolgozik, amely eddig egy beavatkozástól mentes zónánkban, a szekrényünkben kutat.

A Fashion ++ szemlére veszi összes ruhadarabunkat, a fehérnemű kivételével, hogy összeillessze azokat. Nemcsak arra tesz javaslatot, hogy melyik szoknyához, nadrághoz melyik kabátot vesszük fel, hanem még arra is ügyel, hogy a hajtóka szépen feküdjön.

Ez nem sci-fi. A mesterséges intelligencia ahelyett, hogy elküldene bennünket megfelelő öltözékeket vásárolni, azzal dolgozik, amit éppen talál a szekrényben.

Az anyagok, színek, szabások összehangolásában fantáziája túlmegy a miénken, de abban biztosak lehetünk, hogy tanácsait megfogadva ízlésesen divatosak leszünk.

A mesterséges intelligencia alogritmusait sok ezer olyan nyilvános képpel táplálták, amelyeket stílusosnak tartottak. A források között van a Vogue, az Esquire, a 99.

A szakértőkben felmerül, hogy így esetleg kialakul egy egyendivat vagy az applikáció odáig fajul, hogy a szekrény ismerete alapján mégis tanácsokat ad bizonyos ruhadarabok vásárlására és akkor az egész marketinggé, biznisszé válik.

Szólj hozzá

divat mesterséges intelligencia Facebook