2019. nov 16.

A zenélés jót tesz testnek-léleknek

írta: Göbölyös N. László
A zenélés jót tesz testnek-léleknek

omni-guitar-tuition-11.jpg

A zenélés pozitív hatással van az ember életére. Nem számít a kora, a felkészültsége, a fontos maga a zenélés, a lehetséges leggyakrabban, akár csak néhány percre – írja a La Stampa.

A Yamaha Music, amely hangszerek tervezésével és készítésével foglalkozik, Európában 690, a világban 4500 zeneiskolában hozza közelebb a fiatalokat a zenéhez, összeállította, hogy mi mindenre van pozitív hatással a zene.

A zenélés edzi az agy minden részét. Javítja a koncentrációt, a memóriát, a mozgást, korrigálja a motorikus készséget. A kottaolvasás javítja az olvasást, a számolást. A zenélés oldja a stresszt, felszabadít a különböző kötelezettségek nyomása alól.

Segít kifejezni megosztani a bonyolult érzelmeket, és megérteni másokat. Emeli önbecsülésünket, emeli személyes elégedettségünket, a bizalmas képességeinkben.

Egy hangszeren játszani fizikai mozgást is jelent. Legyen az gitár vagy zongora, vagy fúvós hangszer, mozognak a karok, a hátizmaink. A dobolás a szívet is erősíti. Az együttesben zenélés pedig, kell-e mondani, semmivel sem összehasonlítható közösségi érzés.

Szólj hozzá