2014. okt 22.

A boldog szex menüje

írta: Göbölyös N. László
A boldog szex menüje

Nem városi legenda, hogy az osztriga jót tesz a szexnek. Erről már maga Giacomo Casanova is értekezett. De fűszerezheti a párkapcsolatot a kagyló, a méz, a zabpehely és a tojás is.

Az ajzó élelmiszerek valóban léteznek és nem korlátozódnak csak a csípős paprikára. Ezt ma már a tudomány is igazolja. A szexuális képességeket fokozó élelmiszerek voltak terítéken a szeptember végén Firenzében megrendezett Olasz Urológiai Társaság 87. kongresszusán, ahol a szakértők összeállították a boldog szex menüjét mindazoknak, akik gyermeket akarnak és ezért erősíteni kívánják termékenységüket.

A szexuális egészség a mediterrán étrenden alapul, de vannak olyan élelmiszerek is, amelyek erre még alkalmasabbak a magas tápértékük miatt. Vannak olyanok, amelyeket már korábban is ismertünk, ilyen a csípős paprika, amely fokozza a szexuális vágyat, mivel javítja a férfi nemi szervekben a vérkeringést, a kapszaicin segítségével ösztönzi a prosztatát. A többiek kevésbé ismertek, ilyen a zabpehely, a méz, amelyek aktiválják a tesztoszteront, növelik a libidót. Teljes jogú lett a tojás,amely proteinekben gazdag, egyensúlyba hozza a férfihormonok szintjét. Kitűnő az osztriga és általában a tenger gyümölcsei, amelyek bővelkednek cinkben, ami fontos a sperma és a megfelelő magömlés szempontjából. A csokoládé hasznos mind a férfiaknak, mind a nőknek, mert csökkenti a stresszt és segíti a boldogság hormon, a szerotonin termelését - állapították meg az urológusok.

Nemrég még főleg a nők ügyeltek az étrendjükre, amikor gyereket akartak. Például, növelték a folsav bevitelt és alacsony cukor tartalmú ételeket választottak, ma már tudjuk, hogy a férfiak is sokat tehetnek ennek érdekében. Reggelire egy C vitaminnal teli narancs vagy grépfruitlé sokat javíthat a sperma minőségén. Ebédre kitűnő a paradicsomsaláta bazsalikommal vagy rukkolával gazdagítva. A paradicsom nemcsak C vitaminban bővelkedik, hanem likopinban is.. Hasznos a máj és a csirke is, amelyek cinket tartalmaznak, valamint a hal az omega-3 miatt, amely alapvető a gyulladások kivédésére és a nemi zóna mikrovérkeringésének javítására. A szeléniumban gazdag dió pedig aktívabbá teszi az ondósejteket. Kerülni kell viszont a cukrozott italokat, amelyek éppen ezt a mikrovérkeringést gátolják és ezzel nehezebbé teszik az erekciót és úgy változtatják meg az ondósejteket, hogy lehetetlenné teszik a nemzést. Nem javasolt a vörös húsok fogyasztása sem ,mivel sok telített zsírsavat tartalmaznak, főként feldolgozott állapotban és ezzel lecsökkentik az ondósejtek számát és rontják a minőségüket. Csak mérsékelten fogyasztható az alkohol, mert negatívan hat azoknak a mirigyeknek a működésére, amelyek szabályozzák a szexuális hormonokat.

Szólj hozzá