2016. aug 18.

King Kong még mindig rémisztget

írta: Göbölyös N. László
King Kong még mindig rémisztget

king-kong-skull-island-movie.jpg

2017 márciustól lesz látható a Warner Bros legújabb King Kong-produkciója. A film költségvetése 190 millió dollár, rendezője Jordan Vogt-Roberts. A még hatalmasabb gorilla mellett a főszereplők az Oscar-díjas Brie Larson, mint haditudósító fotósnő, és Tom Hiddleston, mint a brit speciális erők veteránja.

„A környezet más, mint az 1933-as filmnél vagy Peter Jackson remake-jénél. A film a 70-es években játszódik a civil elégedetlenség és a politikai botrányok korszakában, amelynek nagy hatása volt a világra” – fedte fel a rendező.

King Kong jó társaságban lesz, mivel 2017 júliusától láthatja a közönség a Majmok bolygója újabb részét. A La Repubblica a forgatás helyszínén, Vancouverben találkozott Andy Serkissel, aki a 2005-ös King Kongnak testet és lelket kölcsönzött a performance capture technika segítségével. „Gollummal ellentétben King Kong sokkal jobban hasonlít az emberhez. Gorillává változva felmászni az Empire State Building tetejére, vagy színészként meztelenül mutatkozni az igazi arcommal, számomra nincs különbség” – jelentette ki Serkis, aki a mozi „majomlázát” kincsnek nevezi. Nemcsak azért, mert ő lesz az új cézár, a majmok vezetője a forradalomban, hanem azért is, mert a filmben a majmok közössége egyre inkább hasonlít a maffiához és ő szinte Don Vito Corleonénak érzi magát.

A King Kong diadalmenete 1933-ban kezdődött, Merian C. Cooper sokak számára máig felülmúlhatatlan változatával, amelyben a kanadai Faye Wray-t „hordozta tenyerét” a szupergorilla, „a szépség és a szörnyeteg” örök témájának legújabb megközelítéseként. (A 2004-ben 97 évesen elhunyt Wray-t a „sikoltozás királynőjeként” emlegették, mert a King Kong mellett még több horrorban is játszott). A 60-as évektől többször is megfilmesítették a témát, készült például egy japán verzió is, amelyben egy gyógyszeripari társaság elrabolja Kongot, hogy összemérje az erejét a radioaktív Godzillával. 1976-ban készült el Dino de Laurentiis szuperprodukciója, amelynek női főszereplőjének eredetileg Meryl Streepet szánták, de – mint azt a kiváló színésznő egy David Letterman Show-ban elárulta – a producer őt „csúnyácskának” tartotta, és ezért választotta helyette Jessica Langét. Bár éppen a szépséges Jessica miatt sokan szerették ezt a változatot is, a legújabb King Kong-saga sem kerülheti el az összehasonlítást az ősforrással.  

 

Szólj hozzá

mozi horror remake USA King Kong