2019. jan 20.

Toto Riina lánya éttermet nyitott Párizsban

írta: Göbölyös N. László
Toto Riina lánya éttermet nyitott Párizsban

172905680-18e90023-7ea1-49a0-bc54-8a141efa30b5.jpg

A 2017. novemberében börtönben meghalt híres-hírhedt szicíliai maffiavezér, Toto Riina lánya, a 39 éves Lucia a Facebook-on értesítette barátait arról, hogy éttermet vezetnek férjével, Vincenzo Bellomóval Párizsban. A neve Corleone by Lucia Riina.

Az étterem a Rue Daru-ben van, nem messze a Diadalívtől és a Monceau-parktól, „valódi szicíliai-olasz ételeket kínál elegáns, barátságos környezetben”.

A La Repubblica érdeklődő hívására a telefont egy olaszul beszélő kedves fiatalember vette fel, aki közölte, hogy bővebb információt nem adhat, annyit azonban elárult, hogy két francia az étterem tulajdonosa. Maga Lucia is megerősítette chat-oldalán, hogy kéri magánszférájuk tiszteletben tartását és hogy nem ad interjút. Csupán a TG24 olasz hírtv-vel tett kivételt egy rövid nyilatkozat erejéig.

A néhai "főnökök főnökének"  legkisebb lánya már egy idő óra el akarta hagyni szülőhelyét, Corleonét, elszigeteltnek érezte magát és alacsony jövedelemből kellett megélnie. 2018-ban, lánya születése után kétszer elutasították a gyermekgondozási díját. Ekkor írta a Facebookon, hogy kérelmezni fogják a köztársasági elnöktől olasz állampolgárságuk visszavonását, hogy világossá váljon az egész világ előtt, hogyan bánnak azoknak a gyermekeivel, akik „csúfak és gonoszak”.

Lucia néhány éve művészi vénát fedezett fel magában, festeni kezdett és volt néhány kiállítása is. 2008-ban férjhez ment a szintén corleonei Vincenzo Bellomóhoz, aki élelmiszergyári ügynök volt. A most 44 éves férfi után nyomozott a maffia-ellenes hatóság is, de bizonyítékot nem találtak  ellene.

A vendéglőn Corleone címere virít, egy kúszó oroszlán, amely egy szívet tart. Bent fehér márvány asztalok várják a vendégeket sötétzöld kárpitozott székekkel, kis kanapékkal.

Szólj hozzá

maffia bűnözés gasztronómia Párizs Szicília Toto Riina