2015. dec 08.

Ha te is úgy akarod.....

írta: Göbölyös N. László
Ha te is úgy akarod.....

war-is-over-signed.jpg

Mára virradó éjjel egy kedves Barátnőm tette fel a Facebook-ra életem legszebb és legfontosabb plakátját. Még hozzá nem is csupán a klasszikust, hanem egy olyan változatot is, amely a nagy igazságot nem csupán angolul közli, hanem számos más nyelven is.

A kommentelők között hamarosan jelentkezett egyik kiváló volt tanítványom: "Tanulság: mindig el kell olvasni az apró betűs részt" - írta.

Éppen ezért kerül ma ide ez a jól ismert, sokat idézett, mégsem eléggé megfogadott mondat: "A HÁBORÚNAK VÉGE, HA TE IS ÚGY AKAROD (HA TI IS ÚGY AKARJÁTOK - végül is sok "te"-ből lesz a "ti").

Mert hiába vannak a béke magányos hirdetői - akiket a legtöbbször megölnek, vagy elnémítanak - ha Te nem akarod. Ha benned nincsen béke. Ha hagyod, hogy félelem legyen rajtad úrrá, ha hagyod, hogy a féligazságokra és hazugságokra épített gyűlölet a hatalmába kerítsen. Ha nem azt keresed a másik emberben, hogy mi a jó benne, hanem azt, hogy mi a rossz. Ha hagyod, hogy elvegyék az akaratod, ha hagyod, hogy más mondja meg helyetted, hogy mit gondolj, ha hagyod, ellopják lelkedet, legszebb érzéseidet. Ha hagyod, hogy a Te nevedben rosszat tegyenek és a te nevedben hamisan esküdjenek.

Pedig csak a Te akaratodon,a Mi akaratunkon múlik, hogy ne legyen háború. Se kint, se bent. Se fegyverekkel, se szavakkal, se tekintetekkel.

wiof.jpg

Szólj hozzá