2018. aug 05.

Lemérhetjük, mennyi időt pocsékolunk el a Facebookon

írta: Göbölyös N. László
Lemérhetjük, mennyi időt pocsékolunk el a Facebookon

facebook_addiction_disorder_fad.jpg

Még csak tesztüzemmódban működik, de hamarosan le lehet mérni vele, hogy mennyi időt töltünk el kedvenc közösségi oldalunkon.

Az alkalmazás, mutatja a perceket, az órákat, a hetet, a napi átlagot. Lehet hozzá kapcsolni egy emlékeztetőt, amely figyelmezteti a felhasználót, ha átlépi a maga által megszabott időt. Ugyanakkor készül egy másik újdonság is, amellyel a bejegyzéseket lehet korlátozni, illetve elhallgattatni.

„Dolgozunk ezeken az újdonságokon, hogy a felhasználók tudatában legyen annak, hogy mennyi idejük megy el a közösségi oldalon és hogy mérlegelni tudják, mennyi ebből a hasznos” – jelentette ki a Facebook egyik szóvivője.

Az Instagram is ilyesmivel készül. „Nagyon fontos számokban is kifejezni a hatást, amelyet a köttésig honlapok kifejtenek mindennapi életünkre. A társaságok kötelessége felhívni erre a felhasználók figyelmét” – mondta Kevin Systrom, az Instagram vezérigazgatója a https://techcrunch.com/2018/06/22/your-time-on-facebook/

Az Android és az iOS olyan rendszereket fejleszt ki, amelyek azt figyelik, hogy melyek a legtöbbet használt alkalmazások, és figyelmeztetnek, ha túllépik a megszabott határt, de egyben magát az appot is blokkolhatják.

Szólj hozzá

média függőség közösségi háló Facebook USA