2019. máj 11.

A macsó hűtlensége leolvasható az arcáról

írta: Göbölyös N. László
A macsó hűtlensége leolvasható az arcáról

 022ad84c-56ae-11e9-a3ae-f2742b367090_image_hires_180219.jpg

A határozottan férfias arcúak hajlamosabbak a hűtlenségre és ez le is olvasható róluk. Az edinburghi és a nyugat-ausztráliai egyetemek végeztek ilyen irányú kutatást.

Dús szemöldök, erős áll és állkapcsok, keskeny ajkak – a kutatók szerint ezek a nőcsábász jellegzetes vonásai. Éppen ilyen fotókat mutattak egy csoportnak, amelyet arra kérték, hogy válasszák ki azokat, akiket hűtlenkedőknek tartanak. A válaszokat összehasonlították azzal, amit a fényképeken látható férfiak vallottak saját magukról. A csoport csaknem mindazokat kiválasztotta, akik hűtlennek mondták magukat.

A kutatók maguk is úgy gondolják, hogy szükség van további vizsgálódásra, de addig is felvetettek egyéb kérdéseket ebben a témakörben. Például, hogy miért hűtlen a macsó? Lehet, hogy a válasz összefügg a darwini fejlődéselmélettel – mondják. A férfias arcok vonzzák a női tekinteteket, így a macsónak több alkalma nyílik a hűtlenségre. A férfiak is potenciális riválisnak tartják őket.

Egy másik kérdés: hogy lehet, hogy a nők arcáról nem lehet leolvasni, hogy hajlamosak a hűtlenségre? A kísérletben ez senkinek sem sikerült. A kutatók először arra gondolta, hogy a nők kevésbé hűtlenek, aztán jobban átgondolva a dolgot, arra jutottak, hogy a nők nem szeretik ezt bevallani, majd az is felmerült, hogy a smink sokat elrejt arcuk vonásaiból. Ezért elhatározták, hogy a következő kísérletben a fotókon csak „meztelen” női arcokat mutatnak.

 

 

Szólj hozzá

élet párkapcsolat hűség hímsovinizmus