2019. dec 04.

Greta Thunberg időutazó?

írta: Göbölyös N. László
Greta Thunberg időutazó?

112701251-5ba66422-ce19-4894-97f2-c785d726d688.jpg

A University of Washington Libraries archívumában találtak egy fotót, amely 121 évvel ezelőtt készült Klondike-ban, a nagy aranyláz egyik legendás, Jack London által is megörökített helyszínén. Három aranyat kereső gyerek látható rajta és az egyik megszólalásig hasonlít Greta Thunbergre.

Ebből indult útjára a közösségi médiában Greta időutazásának elmélete. „Lehet, hogy a Fridays for Future mozgalom alapítója a múltból jött, hogy figyelmeztessen bennünket a klímaváltozásra?” Ő az, valóban ő. Visszatért 121 év után” – olvasható a Twitteren.

A lavina elindult. A Google Image-en 3,176 millió olyan kép jelent meg, amely Gretához hasonló arcokat mutat.

Valójában sokszor előfordul, hogy egy-egy mai ember hasonlít egy más korban élő emberre, anélkül, hogy bármilyen ágon rokona, leszármazottja lenne. Vagy gondoljunk azokra, akik egyidősek, a Föld különböző pontjain élnek, soha nem találkoztak, más nemzetiségűek és mégis megszólalásig hasonlítanak egymásra, mintha ikrek lennének. Persze sokkal izgalmasabb a reinkarnációs teória, hiszen ez egyben mitikussá emelhet egy mai, a világért aggódó fiatalt, mert olyan tapasztalatokkal rendelkezhet, amelyekkel korunk emberei nem, és egyúttal magyarázatot is adhat az ő eljövetelére: újjászületett, mert a 21. században volt dolga.

Szólj hozzá

fotó történelem reinkarnáció Greta Thunberg