2020. jan 28.

Növekszik a turistaforgalom a Falkland-szigeteken

írta: Göbölyös N. László
Növekszik a turistaforgalom a Falkland-szigeteken

maxresdefault_12.jpg

A Falkland-szigetek, amelyek az Atlanti-óceán déli részén fekszenek, 1982-ben váltak híressé, amikor Nagy-Britannia és Argentína két hónapig tartó háborút vívott a fennhatóságukért. (A háború brit győzelemmel, és az argentin katonai diktatúra bukásával végződött). Jelenleg alig 5000 embernek ad otthont, akik halászatból élnek.

Az utóbbi időben azonban egy különleges turizmus kezd kialakulni a szigetcsoporton. Volt olyan eset, hogy egyetlen hajó közel annyi utast tett le itt, mint Falkland összlakossága. A ritka állatok és madarak látványa vonz egyre több látogatót. Ilyenek a királypingvinek és az oroszlánfókák.

A látogatók, akik Londonból közvetlen járattal érkeznek, vagy Madrid és Santiago felől közelítik meg a Falklandokat, dacolva a zord időjárással járják meg a két nagy, és több mint 700 kis szigetből álló területet. Bioszférájában számos nagy tengeri állat él, köztük bálnák és más cetfélék, és mivel alig 500 km-re fekszik az argentin partoktól, ideális természet-megfigyelő hely. A szigetek alkalmasak a trekkingre és a kalandturizmusra is.

 

Szólj hozzá

állatvilág idegenforgalom Falkland-szigetek