2020. jan 29.

Mezítláb a munkahelyen

írta: Göbölyös N. László
Mezítláb a munkahelyen

20.jpg

A Szilícium-völgy vállalatai, amelyek extrákkal – ingyen étkezéssel, fitnesszel, és egyéb előnyökkel csalogatják magukhoz a tehetségeket, újabb csábítást eszeltek ki. Az alkalmazottak dolgozhatnak mezítláb, zokniban vagy papucsban is munkahelyükön – írta a Business Insider.

A San Franciscó-i Gusto és a Notion, két start-up fényévekre vannak a régi amerikai vállalatoktól, ahol szigorú öltözködési szabályokhoz ragaszkodtak és elbocsátották volna azt, aki le merte volna vetni a cipőjét.

A Szilícium-völgyben már a 90-es években eluralkodott az a nézet, amely nem a külsőre, hanem az eredményességre koncentrál. Ott kapott először polgárjogot a farmernadrág-edzőcipő viselet.

A fent említett két cégnél a cipőket kezdetben egy szekrénybe rakták, ma már egyszerűen a bejáratnál hagyják. Felmerült, hogy ez a módi nem káros-e az egészségre. Nem – volt a válasz – mert padlófűtés van és az íróasztal alatt párnákat helyeztek el.

A Fortune folyóirat a Gustót besorolta a 100 legjobb munkahely közé. Valószínűleg több tényező miatt, de a légkör, a kényelem biztosan köztük van. Hasonlóan kiváló a szakmai megítélése a Notion-nak is, miközben mindkét céghez tódulnak a beruházók. Mindez azt sugallja, hogy kifizetődő az alkalmazottak „dédelgetése” a cégeknek is.

 

Szólj hozzá

munka társadalom Szilícium-völgy