2020. júl 02.

A járvány kedvez a csillagjóslásnak

írta: Göbölyös N. László
A járvány kedvez a csillagjóslásnak

nationalherald_2020-03_7c713508-10a4-4dca-b85e-433361c2861d_astrology.jpg

Mikor lesz oltóanyag? El kell-e költözni, ha újra jön a járvány? Találunk-e munkát? Sok amerikai keres választ a csillagjósoknál.

A Pew Research Center felmérése szerint 30%-uk hisz abban, hogy a csillagok határozzák meg sorsuk alakulását. 2018-ban 2,2 millió dollárt költöttek asztrológusokra, médiumokra, látókra – állapította meg az IBIS World marketing kutató cég.

Márciusban, amikor általánossá váltak a karantén intézkedések és a politikus egymással ellentétes üzeneteket küldtek a helyzetről, szaporodtak a kliensek a csillagjósok honlapjain.

„Vannak, akik elvesztették a munkájukat és szeretnék tudni, mi vár rájuk. Mások vállalkozásba akarnak kezdeni. Sokan el akarnak költözni. Az egész világ átmeneti állapotban van  - meséli egyikük, aki egyelőre on-line folytatja konzultációit, de jobban szereti a személyes beszélgetéseket, ahogyan azt 50 év alatt megszokta.

Egy ismert New York-i csillagjósnak a járvány kezdete óta 25%-kal nőttek a bevételei. Szerinte ez annak köszönhető, hogy sokan kételkednek a politikai vezetőkben.

Az asztrológusok állítólag már a múlt évben is tudták, hogy az idén bekövetkezik valami katasztrófa, mivel a Pluto és a Szaturnusz közeledtek a Bak csillagképhez és februárban a Jupiter csatlakozása még bonyolultabbá tette az előrejelzést.

A francia csillagjósok is ezen a véleményen voltak, szerintük a baljós jel a három bolygó felsorakozása. Az azonban nem tudták, hogy milyen katasztrófa várható.

A franciák arra gondoltak, hogy esetleg az önkormányzati választásoknak lesz rossz kimenetelük, az angol lehetségesnek tartottak egy katonai konfliktust, egy olajválságot, egy nukleáris balesetet, vulkánkitörést, tőzsdekrachot, csak a vírusjárvány nem jutott eszébe senkinek.

A Huffington Postnak nyilatkozó egyik asztrológus szerint a vírus egészen biztosan visszatér súlyosabb formában és azt ajánlotta az embereknek, hogy vásároljanak 4 hónapra való élelmiszert. Úgy véli, hogy 2 éven belül biztosan nem készül el a koronavírus elleni oltóanyag.

Szólj hozzá

asztrológia USA koronavírus