2020. okt 08.

Hogyan lehetünk vonzóbbak külsőnk megváltoztatása nélkül?

írta: Göbölyös N. László
Hogyan lehetünk vonzóbbak külsőnk megváltoztatása nélkül?

attraenti-2.jpg

A Business Insider specialisták véleményét kérte és egyik szerint sincs ez összefüggésben a külsőnkkel. Egy jó smink, egy drága ruha hozhat sikert, de csak egynaposat. Aki hosszabb távra gondolkodik, annak a személyiségét kell fejlesztenie.

A konkrét, bárki által teljesíthető tanácsaik erre vonatkozóan a következők:
1) Legyünk érdeklődők és kevésbé érdekesek. Hal Runkel házassági és családterapeuta ajánlja, hogy inkább kérdezzünk, ne magunkról beszéljünk. Sokan örülnek, ha valaki kíváncsi rájuk és vonzónak, barátságosnak találják az illetőt.

2) Szélesítsük tudásunkat, tapasztalatainkat – mondja Joseph Burgo pszichoterapeuta. A munka mániákusai és azok, akiket nem érdekel a világ, rossz beszélgetőpartnerek és kevés részük van egy kapcsolat megerősítésében.

3) Mosolyogjunk. Ez biztos módja annak, hogy vonzónak találjanak bennünket – tanácsolja Keith Fisher pszichológus.
Ha mosolygunk azok is mosolyognak, akikkel beszélünk. Amikor mosolyunk az arcizmok arra ösztönzik az agyat, hogy több melatonint termeljen, így mindenki boldog lesz a társaságunkban. „Tehát mosolyogjanak, nem kerül semmibe, könnyű és alapvető eszköz barátok vagy partner szerzéséhez.

4) Mutassunk szenvedélyt valami iránt - ezt Terri Orbuch az Oakland University professzora, a párkapcsolatok szakértője ajánlja. Ez lehet a munkánk vagy valamilyen önkéntes tevékenység. Szenvedélyünk szenvedélyre gerjesztheti a környezetünket is.

5) Törődjünk magunkkal.
Étkezzünk egészségesen, mozogjunk gyakran, aludjuk ki magunkat. Ettől egészségesek és vonzóbbak leszünk – mondja Burgo. Ha formában vagyunk, jobban érezzük magunkat, pozitívabbak vagyunk, és ez megteszi a hatását a környezetünkre is.

6) Legyünk rugalmasak, akkor is, ha a partner ellentétes véleményen van, mert ez erősíti a bizalmat, az összhangot, és tartóssá teszi a kapcsolatot

Szólj hozzá

élet társadalom emberi kapcsolatok