Írolvasgondol

Göbölyös N. László blogja

Cogito 22/9-1

tizedes_meg_a_tobbiek_-29.jpg

09.01

Terjeszd te is! – írja az az A5-ös brosúra, amit Anyámék házában találtam a levélládában.  Benne a jelenlegi óbudai baloldali önkormányzat vezetéséről minden mocsok, amit csak el lehet képzelni, természetesen minden harmadik sorban a nagy mumus, akit itt „minden idők legelutasítottabb politikusának” neveznek. Egy jogállamban az ebben állítottaknak legalább a feléért kőkemény rágalmazási pert zúdítanának a szerzők/kiadók/terjesztők nyakába. Lehet, hogy ezúttal is ettől tartottak, tekintettel arra, hogy se egy név, se egy cím, se egy logó nem ad bővebb felvilágosítást, hogy kitől származnak ezek az ocsmányságok. No nem mintha nem lenne az első pillanattól nyilvánvaló, hogy honnan fúj a szél, három nappal az időközi választások előtt.

Megkaptam a legújabb gázszámlát. 5635 forint. Aszongya, hogy „Mo. kormánya az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj (rcsd)alkalmazását írja elő. Rcsd nélkül az Ön fizetési kötelezettsége az elszámolt időszakban a következő összeg lett volna: 5635 Ft. Így az elszámolt időszakban az Ön megtakarítása 0 ft. Ezen összeg az Ön számlájából előzetesen levonásra került” . És mibe került mindennek kiszámolása, és a papír, amire kinyomtatták?

09.03.

A vezérlő lerótta kegyeletét Gorbi előtt. Van is miért, ha ő nincs, soha nem szabadították volna ránk az ifjú ellenforradalmárokat.

09.08.

Alig egy hétre rá elment II.Erzsébet, avagy a „Böske”, Her Majesty, aki, mint tudjuk, „a pretty nice girl”. Talán ő volt az utolsó nagy formátumú uralkodó az emberiség történetében, talán vele ért véget a 20. század. Hiszen a monarchia kihaló félben van, még alkotmányos formában is, hacsak nem lesznek olyanok, akik az abszolút változatot akarják feleleveníteni. Egyesek részéről biztosan lenne rá igény, és tapsoló népet is találnának hozzá.

09.09.

Anyám elesett lakásában, amelyben egyedül élt, amióta Apám júniusban meghalt. Nem akarta, hogy más legyen ott, különösen ne idegen, de még a családtagokat sem mindig tűrte el. A baleset pontosan 10 héttel Apám halála után történt, és ugyanabba a kórházba, ugyanabba a szobába, ugyanarra az ágyra vitték, ahová a Férjét, akivel 70 évet élt le együtt. Négy év híján annyit, mint Erzsébet királynő és Fülöp herceg. Nem tört el semmije, csak éppen addig tökéletesen működő agyában tört el valami. Az egyik nap azt mondta nekünk: „Papa feltámadt. Ugye csak álmodtam?”. Ugyanebben a szobában, ugyanezen az ágyon Apám utolsó napjaiban többször is Anyámat szólongatta, sőt, volt olyan pillanata, amikor azt hitte, hogy az ágya ott van mellette. Aztán egy másik nap azt mondta, hogy „szerelmes verset ír”, de ez titok. Alig-alig tudtuk kibogozni ákombákomjait, végül rájöttünk, hogy azt akarja, abba a kórházba vigyék, ahol Papát rehabilitálták. Bennünket pedig Párommal egy olyan film szereplőiként látott, amelyet a szobájukban forgattak, és egy természetfilmbe is bevágtak minket.

Az utóbbi időben nagyon nehezen gyógyulnak egyes rajtam lévő sebek, legalább fél éve kínlódom a vállammal is, hol jobban, hol kevésbé fáj. Utoljára ezt 2000-2001-ben éreztem, amikor éppen minden összeomlott körülöttem, és voltak kollégák, akik fogadásokat kötöttek rám, hogy mikor iszom halálra magamat. Aztán megjelent az életemben egy csodálatos asszony és lassan minden megváltozott, a sebek is begyógyultak. Most sem rajta múlik, hanem azon, ami körülvesz, közvetlen környezetemben és azon túl is. Ennél csak jobb lehet, mert még nagyon sok dolgunk van.

09.10.

Esküt tettek a négy hetes kiképzésük után hadra foghatónak nyilvánított határvadászok. A vezérlő szerint velük kezdődik Magyarország védelme és hogy velünk született jogunk, hogy Magyarország magyar legyen. A velünk született jogunkat a hajunkra kenhetjük, ha az ország csődbe megy, ami pedig a védelmet illeti, még mindig jobb, hogyha a négy hetes kiképzésük után hadra foghatónak nyilvánított határvadászokkal kezdődik Magyarország védelme, mintha a vezérlővel kezdődne. Ami pedig e régi-új fegyvernemet illeti, eszembe jut Molnár I. Ferenc tizedes, aki a 4.határvadász ezredtől kapott hamis nyílt paranccsal jelentkezik, és amikor elöljárója figyelmezteti a nyilasokra, a nácikra, a Tizedes csak annyit mond: „Le vannak tojva”. Mire az elöljáró: „Tévedsz, fiam, mi vagyunk a legcsúnyábban letojva”. Ehhez tartsuk magunkat. Miközben egy darab grillcsirke ára egy év alatt 1500 -ról 2500 forintra emelkedett, a legolcsóbb magyar vaj pedig már 1250 Ft-nál tart. És megjelent az 1000 forintos félkilós fitness kenyér. Úgy kell annak, aki egészségesen akar táplálkozni.

09.12.

Hallom, valaki kiakadt, hogy a Királynő halála miatt elhalasztották a Premier League meccseit. Mi is kiakadtuk, amikor Leonyid Brezsnyev temetése napján elhalasztották az Omega 20 éves jubileumi koncertsorozatának utolsó előadását, és nekünk éppen arra volt jegyünk. Persze utólag azt is megtartották, mint ahogyan a Premier League-meccseket is lejátsszák. A különbség a két elhunyt személy örökségében van.

09.13. 

Hónapok óta fáj a vállam. Végre kaptam egy időpontot, a doktornő rögtön elküldött röntgenre, és adott ultrahang beutalót is. Erre az időpontom november 2. Igaz, felhívta a figyelmemet, hogy a háziorvosom által felírt fájdalomcsillapítót duplán kell szedni. Hátha a következő másfél hónapban elmúlik magától.

A kormányerő régi renegátja szerint a vezérlő átlagon felül tehetséges politikus. Végül is igaz, aki 33 éve képes kamuzásaival megvezetni egy egész országot. No és az átlag képességeit se nagyon firtassuk….

Társasházunkban rendkívüli közgyűlést hívtak össze, amelynek jogosságát a szokásos frakciók már eleve vitattak. Végül egyetlen napirendi pontot sem fogadtak el, majd az ülést berekesztették. Weisz, Barabás, Kolnay, nem éltetek hiába….

Egy pártalelnöknek látszó női kápó újabb tőrt döfött az amúgy is már porig alázott magyar nőkbe. És még azt is hozzzáteszi, hogy tévhit a nők önrendelkezési és szabad döntési joga. Akkor ezek szerint egy rabszolga akar másokat rabszolgává tenni? Országunk egyre inkább egy önkéntes tízmilliós lágerré válik. A kapuk még nyitva vannak….

3b63aac302924520e8f402b8c24a4b05-1200-80.jpg

A francia új hullám fenegyereke halálában sem tagadta meg magát: az asszisztált öngyilkosság eszközét vette igénybe. A rendező, aki hősévé tett egy körözött gyilkost, szimpatizált az ördöggel, emberevőkkel falatott fel egy arra érdemes embert, aki Carmenből bankrablót csinált, Szűz Máriát kosárlabdázóként, Szent Józsefet benzinkutasként ábrázolta, most fügét mutatott azoknak az álszenteknek, akik az emberek mindenáron való életben tartását egyfajta erkölcsi kötelességnek, Istennek tetsző cselekedetnek tekintik.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.16. 09:56:33

A mamának jobbulást!
Neked is.

Brezsnyev élete és vezetése, tettei pont annyit ér, mint a PL.

A kápós jelző az kire vonatkozik?

Ami meg Fodor Gabriellát illeti:
Sose volt erős gerinciszlopa.
Amúgy abban nem téved, hogy Vektor tehetséges politikus. Van még sok más tehetséges politikus rajta kívül.
A politikai tehetség és az emberi erény nem feltétlenül él szimbionta kapcsolatban.

Írolvasgondol

Érdekességek a nagyvilágból, élmények és vélemények közvetlen és tágabb környezetemből, szépírói, műfordítói munkáim

Címkék

18+ (12) 19.század (4) 1968 (16) 20.század (5) 60-as évek (5) Afrika (12) afro-amerikaiak (3) agy (22) agykutatás (3) Albert Einstein (4) Alfred Hitchcock (5) állatvilág (56) álmatlanság (3) álom (13) alvás (9) Amazonas (4) Amerika (4) anatómia (3) Anglia (30) Antarktisz (5) antiszemitizmus (4) antropológia (10) árverés (7) ASL (3) Auschwitz (3) Ausztrália (11) Ausztria (10) autó (6) autóipar (4) Ázsia (4) balkezesség (5) Barcelona (3) Beatles (16) béke (5) Belgium (8) best-seller (3) beszéd (6) betegség (6) Bill Gates (5) biológia (60) biztonság (6) blog (16) blues (3) Bob Dylan (3) Boileau-Narcejac (12) boksz (3) boldogság (8) botanika (3) Brazília (7) Brexit (5) bűnözés (6) bűnügy (44) cetfélék (3) Charlie Chaplin (3) Chile (4) ChristianK (19) CIA (4) Claude Monet (3) család (16) Csendes-óceán (6) csillagászat (36) csokoládé (4) Dánia (8) David Bowie (3) Déli-sark (3) demokrácia (6) depresszió (9) digitális (5) digitalizáció (3) diktatúra (5) dinoszauruszok (4) diszkrimináció (5) divat (30) Djabe (11) DNS (10) dohányzás (3) dokumentum (3) dokumentumfilm (8) Donald Trump (8) drog (5) Egészég (6) Egészség (16) egészség (92) egyház (12) Egyiptom (22) elektronika (5) élelmezés (6) élelmiszer (4) Élet (3) élet (42) életkor (3) életminőség (3) Életmód (19) életmód (154) életrajz (5) ellenkultúra (3) elnökválasztás (4) élővilág (14) ember (8) emberiség (3) embrió (4) emlékezet (4) ENSZ (4) építészet (16) erdő (5) erkölcs (6) erőszak (5) erotika (6) érzelem (5) érzelmek (4) Északi-sark (3) Etiópia (3) étrend (5) EU (3) Európa (23) évforduló (55) evolúció (5) Facebook (8) fák (11) farkas (3) fasizmus (8) Federico Fellini (4) fegyver (3) fegyverek (3) felfedezés (3) felmelegedés (4) felmérés (6) fenntarthatóság (12) fenntartható fejlődés (3) fény (5) Ferenc pápa (5) férfi (4) festészet (12) fiatalok (7) Film (8) film (36) filoszemitizmus (8) filozófia (14) Finnország (11) Firenze (3) fizika (9) Föld (23) földönkívüliek (6) Földrajz (4) földrajz (7) földrengés (5) földtörténet (4) forradalom (3) Fotó (8) fotó (12) fotográfia (4) Fotográfia (3) Franciaország (187) Frank Zappa (4) függőség (5) Fukusima (3) futball (9) gasztró (3) gasztronómia (34) gazdaság (18) genetika (13) geológia (32) George Orwell (4) Gina Lollobrigida (3) globális felmelegedés (12) globalizáció (3) Göbölyösné Németh Mária (12) Göbölyös N. László (81) Gondolkodom (7) gondolkodom (48) Google (6) Görögország (6) gravitáció (3) gyász (5) gyerekek (3) gyermek (3) gyermekek (15) gyilkosság (13) gyógyítás (8) háború (20) hacker (3) hagyomány (8) haj (3) hajózás (6) halál (15) halálozás (8) hang (6) hatalom (3) házasság (5) hidegháború (5) Himalája (4) hippik (3) híresség (10) hit (5) Hitler (5) Hold (13) Hollandia (31) Hollywood (8) holokauszt (17) Holokauszt (5) home office (3) Homo Sapiens (3) horror (14) humor (3) hurrikánok (3) hús (4) I.világháború (9) idegenforgalom (5) idő (4) időskor (3) II.világháború (25) ikrek (3) impresszionizmus (3) India (13) Indonézia (4) informatika (11) intelligencia (8) internet (26) ipar (12) Irak (4) Irodalom (15) irodalom (150) iskola (6) iszlám (7) iszlám állam (3) Itália (5) Izland (5) Izrael (28) Japán (28) járvány (6) jazz (7) jégkorszak (3) Jeruzsálem (3) Jimi Hendrix (4) jog (8) John F. Kennedy (5) John Lennon (6) jövő (10) Kanada (23) Karácsony (3) karantén (3) katasztrófa (15) katolicizmus (3) kávé (3) képzőművészet (35) kereskedelem (3) kereszténység (4) kiállítás (7) Kína (19) királyság (3) klíma (15) klímaváltozás (28) klimaváltozás (3) kollázsregény (13) költészet (13) Kolumbia (5) kommunikáció (6) kommunizmus (5) könyezetvédelem (3) könyv (14) környezet (4) környezetvédelem (163) koronavírus (6) középkor (9) közlekedés (23) közösség (7) közösségi háló (6) közösségi média (10) krimi (13) kriminovella (13) krokodil (3) Kuba (3) kultúra (15) kultúrtörténet (56) Kultúrtörténet (3) kulturtörténet (11) kutatás (16) kutya (12) látás (3) Led Zeppelin (4) légszennyezés (6) lélektan (9) Lengyelország (9) Leonardo Da Vinci (3) Leonard Cohen (6) levegő (4) levelezés (3) (3) London (7) macska (4) Madagaszkár (3) madarak (6) maffia (13) mágneses tér (3) Magyarország (100) Marcello Mastroianni (4) marihuána (4) Marilyn Monroe (3) Marokkó (3) Mars (7) matematika (6) média (66) meditáció (3) medve (3) megújuló energiák (5) memoár (3) menekültek (3) mese (7) mesterséges intelligencia (33) meteorológia (8) Mexikó (14) mezőgazdaság (7) Michelangelo (4) migráció (3) migránsok (3) Milánó (4) mítosz (5) mobiltelefon (3) molekulák (3) mozgás (5) mozi (184) műanyag (6) műemlék (5) Muhammad Ali (6) múlt (5) munka (20) munkahely (7) művészet (22) múzeum (3) nacionalizmus (3) nácizmus (27) Nagy-Britannia (135) Nap (6) Napóleon (6) NASA (15) neandervölgyi (7) Neil Young (6) nemek (3) Németország (43) népesség (4) nevelés (23) New York (10) (8) Nobel-díj (5) nők (24) Norvégia (12) növények (3) nukleáris (6) nyelv (8) óceánok (9) ókor (35) ökorendszer (3) okostelefon (5) oktatás (12) Olaszország (225) olvasás (5) on-line (3) Orhan Pamuk (3) Oroszország (27) orvostudomány (34) Oscar Wilde (3) őskor (14) őslénytan (15) összeesküvés-elmélet (3) őstörténet (11) Pablo Picasso (3) Párizs (5) párkapcsolat (17) Parkinson-kór (3) Peru (7) Pier Paolo Pasolini (3) pihenés (3) Pink Floyd (4) piramisok (5) pók (4) polgárjogi mozgalom (3) politika (42) Pompei (5) pop (3) Portugália (5) pszichiátria (5) pszichológia (74) punk (3) rabszolgaság (3) rasszizmus (5) reciklálás (5) régészet (99) rejtély (3) reklám (4) relaxáció (4) remake (3) reneszánsz (11) repülés (5) robot (8) rock (68) Rock (38) Rocky (3) Rolling Stones (4) Róma (12) Római Birodalom (16) Románia (3) rövidlátás (3) sajtó (3) sakk (4) sci-fi (9) Shakespeare (7) Skócia (6) soul (3) Spanyolország (33) spirituális (12) sport (26) Stanley Kubrick (5) Steven Spielberg (3) Steve Hackett (3) Steve Jobs (3) stressz (7) Svájc (12) Svédország (24) Sylvester Stallone (3) szabadidő (3) Szardínia (3) Szaúd-Arábia (3) szegénység (3) szelfi (4) szem (5) személyiség (4) szennyezés (4) szerelem (14) szex (16) szexualitás (3) Szibéria (3) Szicília (4) Sziliciumvölgy (3) színház (21) szocio (52) szorongás (3) Szovjetunió (8) Sztálin (3) sztárok (4) sztárvilág (3) születésnap (4) szülők (3) szürreális (8) szürrealizmus (3) találmány (5) tánc (3) tanulás (4) táplálkozás (13) Társadalom (31) társadalom (185) technika (62) technológia (23) Tejút (3) temetkezés (3) tenger (3) tengerek (5) természet (52) természetvédelem (7) terrorizmus (21) tetoválás (3) Titanic (5) titkos szolgálat (3) tizenévesek (3) Törökország (6) történelem (386) tudomány (331) turizmus (10) tv (4) UFO (5) Új-Zéland (10) Ukrajna (3) Umberto Eco (3) UNESCO (3) univerzum (9) urbanizáció (19) űrkutatás (34) USA (455) utazás (11) üzlet (6) válás (3) vallás (26) Van Gogh (4) várandósság (3) Vatikán (10) vélemény (5) Velence (8) vendéglátás (7) videójáték (3) Vietnam (11) világegyetem (3) világörökség (4) világpoézis (8) víz (9) Vörös Brigádok (4) vulkán (5) vulkánok (4) Wales (3) Woody Allen (4) world music (3) Yellowstone (3) zene (31) Zene (146) zsidóság (21) Címkefelhő

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása