2014. okt 11.

Szurovecz István: Futballista kiáltvány

írta: Göbölyös N. László
Szurovecz István: Futballista kiáltvány

Világ labdarúgói egyesüljetek!

Most vasárnap sorsdöntő mérkőzés vár ránk. A feladat nem kicsi. Eldől, hogy megnyerjük-e a bajnokságot a következő négy évben. Tavasszal már egyszer megrendítő erejű vereséget mértünk ellenfelünkre. Akkor a labdabirtoklási arány 44% volt, mely elégnek bizonyult a csapásmérésre. Akkor a mindenkori középcsatárunk, a tőle telhető összes fineszes ravaszsággal és természetesnek ható vezetői karizmájával mindenkit meggyőzött, hogy a labda nálunk van jó helyen.

Az előkészületek nagyban zajlanak. A legtöbb szurkolónak már világossá tettük, hogy ha továbbra is a jelenlegi alacsony áron kívánják a tökmagot és a sört fogyasztani, akkor minket kell, hogy buzdítsanak a hétvégi rangadón. A pályát már most locsoljuk, hogy az erre az alkalomra külön előkészített stoplisokkal gyorsabb fordulókra legyünk képesek. A bírókra sem lesz gond, sípjaik mind a nemes célt és persze a fair playt szolgálják majd. A csapat tulajdonosa is dörzsöli már a tenyerét és mosolyog a bajsza alatt.

Játékosaink a lehető legjobb állapotban vannak, többek közt a hódmezővásárhelyi irányító és a belvárosi centerhalf is harcra kész. A kapitány kiosztotta a feladatokat, kit milyen módon kell kigáncsolni leszerelni a pályán. Ha mégis gólt kapnánk, netalán döntetlennel zárulna a rangadó, készen állunk kiállni a jogainkért. Az óvást már előre elkészítettük, ha eme csúfság megesne velünk.

Az ellenfélre sorai nem egységesek, a felkészülési időszakban sok sérülés érte őket, valamint nincs köztük olyan szoros összetartás és fegyelem, ami a mi táborunkra jellemző. Van ugyan egy-két tehetséges játékos, mint a szegedi középpályás, és néhány budapesti hátvéd, de egészében nem vehetik fel a versenyt a mi bölcs vezérünk által irányított együttessel. A másik csapat legtehetségesebb csatárát sajnos tönkretette egy balatoni baleset, játéka egyelőre kétséges, ha mégis bevetik, nem biztos, hogy teljes erőbedobással fog küzdeni.

Minden jel arra utal tehát, hogy nagy győzelem várható, amelyet a tervek szerint négy évnyi eszem-iszom mulatság fog követni. (Amiből természetesen minden szurkolói kártyával rendelkező részt vehet majd.)

Szólj hozzá