2016. ápr 07.

Inkább babázna…

írta: Göbölyös N. László
Inkább babázna…

hilda.jpg

Alig 9 esztendős Pennsylvania legfiatalabb bűnügyi tudósítója, aki a minap azzal okozott szenzációját szülővárosában, Selingrove-ban, hogy egy gyilkosságról szerzett „füles” nyomán rögtön a helyszínre sietett és egy videót is készített a rendőri helyszínelésről saját multimediális újsága, az Orange Street News számára.

Hilde Kate Lysiakot, akinek apja író, anyja pedig korábban szintén újságíróként dolgozott, elsősorban a fekete krónikák érdeklik. Tudósításával megelőzte az összes helyi médiumot. Ezzel nem várt népszerűségre tett szert, de jócskán kijutott neki a kritikákból is. Volt, aki egyenesen úgy vélekedett, hogy egy az ő korában még jobb lenne, ha babázna. Hilde ezzel természetesen nem ért egyet, de valahol a dolog mégis hátborzongató. Mint újságíró gyermeke, nyilván korán rájött arra, hogy mire vevő az olvasó- és tv-néző közönség, és ő ezt az igényt igyekszik a maga eszközeivel kielégíteni. A valóságos világ elől nehéz elmenekülni, nehéz a legkisebbeket is megóvni tőle, de vajon milyen lelkű felnőttek válnak a Hildékből, akikből ilyen áron médiasztár lesz?  

Már pedig minden esélye megvan rá, mert, mint az őket támadó levelekre válaszolva Hilde elmondta, ő nagyon komolyan veszi a munkáját és kötelességének érezte, hogy az emberek tudjanak egy, a közvetlen közelükben történt szörnyű gyilkosságról. A YouTube-ra feltöltött videókra pedig özönlenek a dicsérő, biztató kommentek, még olyan is akadt, aki "a jövő újságírásának megtestesítőjét" látta benne...

 

Szólj hozzá

média bűnügy kiskorúak USA