2016. okt 30.

Piramisok voltak Lombardiában?

írta: Göbölyös N. László
Piramisok voltak Lombardiában?

piramidi01-k0pf-u1090621389807jfd-1024x576_lastampa_it.jpg

Amikor a piramisok kerülnek szóba, mindenki azonnal Egyiptomra gondol. Pedig Észak-Olaszországban, Lombardia tartományban, nem messze az Adda folyótól különös formációkat rejt a növényzet: három lépcsős, a piramisokkal teljesen azonos struktúrákat – írta a La Stampa.

Leccótól 15 km-re Montevecchiánál emelkednek és a piramisokkal való hasonlóságuk a szakértők szerint szinte lehetetlenné teszi, hogy a természet formálta volna azokat.

A műholdas megfigyelések alapján az is kiderült, hogy úgy helyezkednek el, mint az Orion három csillaga. Az egyiptomiak piramisaikat mindig összekötötték a csillagokkal, hogy a bennük eltemetettek könnyebben megtalálják a túlvilágra vezető utat.

A montevecchiai piramisok Dzsószer fáraó síremlékére hasonlítanak, amelyek az egyik legnagyobb a feltárt egyiptomi piramisok közül.

A felfedezést Vincenzo de Gregorio tette 15 évvel ezelőtt. Az ő feltételezése, hogy egy antik civilizáció formázta ki a mészkőszikláklat piramis alakzatúakra. A zónában találták meg egyébként a legrégibb, történelem előtti lombardiai település nyomait.

A Belvedere Ceredának elnevezett középső piramist a kelták használhatták csillagászati megfigyelőhelyül, még a rómaiak előtt. Ma a piramisokat egy regionális parkban őrzik. Könnyen megközelíthetőek gyalog vagy kerékpárral.

 

Szólj hozzá

történelem régészet piramisok Olaszország