2018. máj 25.

Az elhagyott lábak esete

írta: Göbölyös N. László
Az elhagyott lábak esete

elveszett_lab.jpg

Egy rejtély foglalkoztatja a kanadaiakat már több mint tíz év óta, de a helyiek azt állítják, hogy nincs kapcsolatban sorozatgyilkossággal.

A 14. cipős lábat British Columbia állam déli partján májusban találták meg. Az elsőre még 2007 és a két dátum között rendszeresen  bukkantak rá a többire. A májusi lelet a 4 ezer lakosú Gabriola sziget homokos tengerpartján hevert, egy sétáló férfi vette észre.

A lábak, amelyeken mindig edzőcipő van, nagy találgatások tárgyai. Van, aki amputációra esküszik, van, aki szökőárra, szervkereskedőre, a maffia bosszújára, fetisiszta őrületre.

A DNS-vizsgálat beazonosított négy pár lábat, amelyek összetartoztak, bár több éves különbséggel találták meg őket. Az egyik esetben egy 2006-ban eltűnt emberhez tartoztak, akit 2008-ban találtak meg, egy másik eset egy 2005-ben eltűnt asszony volt, az ő végtagjaira 2009-ben bukkantak rá.

A szakértők szerint a lábak tulajdonosai vagy balesetben, vagy természetes körülmények között haltak meg. A testek vízbe kerültek és az áramlatok szakították le a végtagokat.

A lábakon viselt edzőcipőkből is következtetni lehet az elhalálozás hozzávetőleges időpontjához, mivel egy részük modernebb, könnyebb, ellenállóbb lett – írja a Panorama.

 

Szólj hozzá

horror krimi rejtély 18+ Kanada