2020. sze 14.

Amikor a főnök okoz álmatlan éjszakákat

írta: Göbölyös N. László
Amikor a főnök okoz álmatlan éjszakákat

20150821084816-badboss1300px.jpeg

A kapcsolat Ön és a főnöke között nem egyszerű vagy nem kompetens. Vagy túlbuzgó, vagy csak ilyen a természete és a rossz menedzselés árát Ön fizeti meg mentálisan, fizikailag a munkahelyen és otthon. A morálja szabadesésben van, az önbizalma összeomlott, egyre fáradtabb, stresszesebb – állítja fel a diagnózist a Huffington Post.

Az oregoni Healthand Science egyetem kutatói megvizsgálták, hogyan tud egy alkalmatlan vezetői stílus ártani a beosztottak mindennapjainak, éjszakáinak.

Az egyik típus a saját életvitelét állítja példának, kérkedik nagy munkabírásával, azzal, hogy neki elég 4-5 óra alvás. Későn fekszik, hajnalban kel, tíz óránál is többet dolgozik. Mindezt „aki szeret, követ” jeligével.

A másik típus az alkalmazott magánéletén is uralkodni akar. Elvárja, hogy azok a nap minden órájában rendelkezésére álljanak, mobiljukat soha ne kapcsolják ki és ha fontosnak tart valamit, éjszaka is felhívhassa őket. Természetesen rendszerint olyan dolgokról van szó, amelyek nyugodtan várhatnának reggelig.

A kutatók szerint ezek a vezetők valószínűleg nem veszik észre, hogy ilyen magatartással az általuk irányított cég hatékonyságának is ártanak, mert folytonosan feszült légkörben nem lehet jó teljesítményt nyújtani és gyakoriak lesznek a felmondások is.

 

Szólj hozzá

munka társadalom életmód