A utahi egyetem kutatói a hajszálok által tartalmazott aminosavakból állapították meg, milyen ételt fogyaszt az a 700 ember, akinek a haját a fodrászoktól gyűjtötték össze több városban.
Tanulmányuk a PNAS-ban jelent meg. Kiderült, hogy a szegényebb zónákban élők hajában nagyobb mennyiségben van jelen a karbon izotóp is, amely a kukoricával táplált állatok rendszeres fogyasztásából származik és túlsúlyt is okoz. Ezt egyébként a résztvevők súlyra vonatkozó adatai is megerősítették.
A táplálkozáson kívül a fodrászat áraiból is tudtak következtetni a résztvevők anyagi helyzetére.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.