A minap benéztem a kamrába és láttam egy kis üveg gerslit, csak úgy magában. Gondoltam, ne szomorkodjon ott, és kipróbáltam egy új étket belőle, ezúttal bab vagy lencse nélkül.
A főzés előtti napon természetesen beáztattam a gerslit. Másnap vettem hozzá zöldségeket, sárgarépát, fehérrépát és némi kápiát, valamint gombát. Már megvettem a csiperkét, amikor megláttam a piacon a laskát. Abból is vettem fél kilót, nagy baj nem lehet abból, hogy mindkettőt beleteszem.
A hagyma, a répák és a kápia olajon való párolásával kezdtem, közben beleszeltem két gerezd fokhagymát. Amikor már kezdtek kissé puhulni, mehetett közéjük a kétféle gomba, majd, miután ez utóbbiak levelet eresztettek, megérkezett a gersli is. Csupán sót tettem bele, kíváncsi voltam az összízére minden egyéb fűszer nélkül. Olyannyira karakteres lett, hogy szokásomtól eltérően úgy döntöttem: ezúttal gazdag fűszerparkomat érintetlenül hagyom.
Lehet, hogy ebédünk szürkés-barnás színe nem túl fotógén, íze azonban brutálisan jó, újabb adalék ahhoz, hogy a vegetárius konyhának nincsenek határai.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.