Olaszország a pizzával már régóta sikerrel műveli, most azonban egy másik szimbolikus ételével, a pastával hívogatja az egytálétel-kedvelőket – írja a La Repubblica.
Két fiatal olasz, Alberto Castasegna és Filippo Mottolese 2017-ben Milánóban nyitotta meg első egyfogásos, csak tésztákat ajánló vendéglőjét és ma már héttel dicsekedhetnek. Jó ómen volt a különös névválasztás: „Miscusi” (Bocsánat). Az ilyen típusú étkezdék terjednek az egész világban és ennek megvannak az oka: kifizetődők a tulajdonosok számára, mivel fenntartása kevesebbe kerül, szűk menühöz kisebb konyha is elég, kevesebb szállítóval is megoldható. Mivel ma már házhoz szállítást is vállalnak, ez is egyszerűbb, mint maga a megrendelés is. Az áraik pedig kifejezetten csábítók a vendégek számára.
A Miscusin kívül népszerű a Róma két pontján megnyitott Lasagnam, ahol természetesen a rakott húsos tészta kedvelői válogathatnak annak minden fajtájában.
A pasta világszerte trendi. New York-ban tavaly nyílt meg a Pasta Flyer, Londonban pedig a Bancone. De az egytálételes éttermek más irányokat is vesznek. Nyitás előtt áll ugyancsak Londonban az Eggslut, ahol a tojás lesz a sztár, vagy a Flat Iron, amely a marhasültre specializálódott. Dániában a grod egyetlen kínálata a porridge.
Újabban növekszik az avokádóra szakosodott egyfogásosok száma. Ilyen Brooklynban az olasz tulajdonú Avocaderia, Amsterdamban az Avocado Show, Glasgow-ban az Avo-Avo, vagy Firenzében a The AVV bárban az előételtől a desszertig minden ebből az egzotikus gyümölcsből készül.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
acycloren 2019.06.11. 17:16:10
Ami Magyarországon van, hogy egy szakács naponta mást főz (napi menü) meg mindenfélét tudnia kell főzni, az Ázsiában elképzelhetetlen. Itt minden hely rááll egy ételtípusra, aztán azt főzi évekig, évtizedekig, semmi újjal nem próbálkoznak, egy szakács mondjuk életében 4 helyen dolgozik, négyféle kaját főz. A magyar szakácsok meg naponta más gyümölcslevest, más rakott ételt, más tésztaételt, szezonális alapanyagokból, ünnepekre (húsvét, szilveszter este, karácsony) különféle menükkel készülnek. Ilyen Ázsiában nem nagyon van.