Február 24-én kezdődött, és egészen április 2-ig tart London egyik menő éttermében az a program, amelynek keretében sztárszakácsok, köztük a francia Alain Ducasse, az angol Gordon Ramsey és az amerikai Dan Barber élelmiszer-hulladékokokból készítenek ínyencségeket.
A híres séfek úgy döntöttek, hogy népszerűségüket a pazarlás elleni harcban is kamatoztatják.
A szűk másfél hónap alatt a Selfridges tetőteraszán minden este egyikük készíti el az ételeket megmaradt és kidobásra ítélt élelmiszerekből. Egy fogás ára 17 font, egy teljes menü 37 font. A nyersanyagot a helyi termelők adják.
Alain Ducasse-nak nem ez az első ilyen fellépése. Korábban már bravúroskodott egy sertés minden porcikájának feldolgozásával. A körömből krokettet, a fejből sajtot készített hagymával, borssal, sárgarépával.
A mozgalom 2015-ben született. Dan Barber volt az élharcos. New York-i Blue Hill nevű vendéglőjében tavaly 3 hétig telt ház mellett szolgálta fel maradékokból és hulladékból készült ételeit. Legalább 10 ezer adagot mentett meg a kukától, bennük 272 kg „használhatatlannak” ítélt zöldséget.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.