Ezt a szokatlan reciklálást a szingapúri egyetem kutatói végezték el, akik már szabadalmaztatták is az egyetlen kenyéralapú probiotikus italt.
Készítői szerint kellemes az íze, legalább hat hétig eláll szobahőmérsékleten és sok élő probiotikumot tartalmaz.
Többféle kenyeret teszteltek, de végül a fehéret választották, amely mindenhol kapható. Kilenc hónap alatt valósult meg a terv: a kenyeret vízzel elegyítették, pasztörizálták, élesztőt és probiotikus baktériumokat adtak hozzá. Az elegyet egy napig eresztették.
Míg a probiotikus italok többsége tejalapú és sokan nem ihatják, ezt mindenki mellékhatás nélkül fogyaszthatja – dicsérik találmányukat a kutatók.
Lehet, hogy a jövőben megszűnik majd az eladatlan, vagy otthon feleslegessé vált kenyér kidobása és még az egészségünket is óvjuk vele.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.