Írolvasgondol

Göbölyös N. László blogja

Naomi, az Anti-Greta

intro-1583157897.jpg

19 éves, német, a neve Naomi Seibt és tagadja a klímaváltozást.  

Az amerikai Heartland intézet karolta fel, amely végi a „klímaszkeptikus” nézeteket, a Trump-kormányzat gazdasági és környezeti politikáját. Naomi eddig ismeretlen volt, de most hirtelen felkapta őt a média.

A lány nézetei korábban sem voltak haladóak. Inkább annak adott hangot, hogy tart attól, hogy Németországban „kommunista diktatúra” jön létre. Súlyosnak látja a bevándorló-problémát és úgy véli, nem kell a nőknek feltétlenül feministáknak lenniük ahhoz, hogy erősek legyenek. Nézetei közel állnak a szélsőjobboldali Alternativ Für Deutschland szélsőjobboldali formációhoz, bár ő ezt nem ismeri el.

A Heartland intézet bejelentette, hogy Seibt-et szerepelteti a következő CPAC (konzervatív politikai akció konferenciája) rendezvényen, amelyet az amerikai jobboldal szervez. Itt beszélni fog a „klímapánikról” és a „steril katasztrofizmusról”.

Az Anti-Greta jelző természetesen nem tetszik Naominak, a média manipulációjának tartja, de, megfordítva Greta Thunberg davosi mondatát („Azt akarom, hogy féljetek és cselekedjetek”), azt hangoztatja: „Azt akarom, hogy ne féljetek, inkább gondolkozzatok”. Gretáról az a véleménye, hogy egy szegény lány, akit felhasználnak. Nem haragszik, mert fiatal és ártatlan, csak éppen felkészületlennek tartja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.., 2020.03.13. 14:27:07

@Bolsi Buster: Találós kérdés: ha 150 év alatt elégetjük azt a CO2 mennyiséget, ami a földtörténet során többszázmillió év alatt kötött meg, azzal lépést fog tudni tartani a bioszféra?

Bolsi Buster 2020.03.13. 14:27:54

@..,:" ha 150 év alatt elégetjük azt a CO2 mennyiséget"

erre esetleg van vmi bizonyitek?

Pipas 2020.03.13. 14:39:56

@..,: "Ez az összefüggés a CO2 és a globális átlaghőmérséklet között."

Aha. Felmelegednek az óceánok, a tavak, a folyók és kevesebb co2-t oldanak, ez elég hihető elképzelés, nem?

Cum hoc ergo propter hoc érvelési hiba, abból, hogy a felmelegedés és a CO2 koncentráció növekedése együtt jár még nem következik, hogy a CO2 növekedés okozza a felmelegedést.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2020.03.13. 14:40:58

@Bolsi Buster: És baszod, azok szerinted mennyi idő alatt fejlődtek ki? Tényleg ennyire buta vagy?

Pipas 2020.03.13. 14:41:46

@math0: "ha szerinted a blog.hu-n nincs sok tucat idióta"

Szalmabáb érvelés, nem mondtam ilyet. Én azt mondtam, hogy te előbb-utóbb mindenkibe belekötsz, abba is, aki normálisan beszél veled.

Igen, ezt szoktuk köznapi értelemben úgy mondani, hogy "egy fasz". Nem használnám ezt a kifejezést, de ha már felhoztad... :D

Bolsi Buster 2020.03.13. 14:45:04

@molnibalage: ki beszelt kifejlodesrol nyomika

Pipas 2020.03.13. 14:52:07

@molnibalage: "A Nap az egyetlen külső energiaforrása, aminek teljesítménye gyakorlatilag állandó."

Nem, nem állandó. Nagyon nem az. Lehet, hogy te úgy érzed, hogy állandó, lehet, hogy az tűnik logikusnak, hogy állandó, de nem az.

"Szóval, de az. A Föld zárt. A klímaváltozáshoz képest számottevő anyagtranszport kifelé nincs, az egyetlen hőforrás a Nap."

De energiatranszport az viszont bőven van. Ha nem lenne nagyon hamar befagyna a hátsónk. Márpedig amikor globális felmelegedésről van szó, akkor olyat mondani, hogy "zárt, mert a nap ugyan rengeteg energiát nyom ide, de anyagtranszport nincs" az elég vad elképzelés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 14:52:42

@Pipas: nem mondtam ilyet."

Akkor ugye semmi baj nincs azzal, hogy a sok idiótát leidiótázom, beleértve téged, te kis elmebeteg!

Pipas 2020.03.13. 14:56:14

@math0: "Akkor ugye semmi baj nincs azzal, hogy a sok idiótát leidiótázom"

A baj ott van, amikor elhiszed, hogy rajtad kívül mindenki idióta, csak te vagy a helikopter. :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 15:04:24

@Pipas: "Felmelegednek az óceánok, a tavak, a folyók és kevesebb co2-t oldanak, ez elég hihető elképzelés, nem?"

1) tudjuk, hogy több co2-t bocsátunk ki. Ennek az oka tehát megvan

2) a co2->melegedés irányban tehát egy függetlenül ismert, meglévő okkal magyaráxunk egy megfigyelést, mely magyarázatra szorul

3) ha te megfordítod a dolgot, akkor ok nélkül marad egy megfigyelés, és egy már megmagyarázott másik megfigyelést akarsz feleslegesen megmagyarázni

Mert te elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 15:06:34

@Pipas: "rajtad kívül mindenki idióta"

Hazufsz. Soha nem mondtam, hogy mindenki az.

Egy kényszetesen hazudós pszichopata vagy. Ennyit tudsz, jobber selejt.

Pipas 2020.03.13. 15:07:52

@..,: "Ez az összefüggés a CO2 és a globális átlaghőmérséklet között."

Okés, itt egy másik ábra, ez tényleg földtörténeti léptékben mutatja az adatokat:

www.biocab.org/carbon_dioxide_geological_timescale.html

Én ezen nem látok olyan egyértelmű összefüggést. A konklúzió:

"Allow me to clarify that most of the claims regarding catastrophic climate change filling the newspapers are overblown and based on data that is being arbitrarily exaggerated to blame humanity for climatic changes which are absolutely natural."

Pipas 2020.03.13. 15:09:41

"This latter phenomenon occurs because when oceans absorb more heat from an increase in the amount of direct solar irradiance incident upon the Earth's surface, they release more Carbon Dioxide molecules into the atmosphere. Nevertheless, most drastic increases in CO2 concentration occur decades or centuries after the oceans have warmed up. For example, the present increase of atmospheric Carbon Dioxide was caused by an extraordinary increase in solar activity in 1998 which warmed up the El Niño South Atlantic Oceanic Oscillation."

Pipas 2020.03.13. 15:14:18

@math0: "Mert te elmebeteg vagy."

Tessék, fentebb idéztem, hogy én melyik cikkből vettem az ötletet. Nem tudom, hogy mennyire pontos, nem hazudnám magam szakértőnek, csak annyit mondok, hogy az ilyen források elég okot adnak nekem arra, hogy szkeptikus legyek.

Amúgy meg mára elegem van a mocskolódásodból, úgyhogy befejezem. Ha megint rámtör az beteges gondolat, érzés, hogy az emberiség megérdemli, hogy ne pusztuljon ki, akkor újra beszélhetünk. ;)

szánmonoxid 2020.03.13. 15:24:11

@math0:
De, én egészen pontosan tudom, mi az.
A hozzád hasonló, magukat liberálisnak valló véleményterroristáknak nincs fogalmuk róla.

"Naomi legalábbis nyilvánvalóan nem viselkedik felnőttként, hisztérikus, gyalázkodik, képtelenségeket állít és képtelenségeket követel. "
Nem, nyuszika, az a baj, hogy aki "nem viselkedik felnőttként, hisztérikus, gyalázkodik", az pont a Grétikéd.
"képtelenségeket állít és képtelenségeket követel"
Igen, azt kéri, hogy gondolkozzatok.
Esetedben ez valóban így van, mert agy nélkül, ahogy te élsz, ez tényleg képtelenség.
Az a baj, hogy ostoba vagy, mint a segg, de annyira, hogy belátni sem vagy képes. Itt is csak gyalázkodni tudsz, semmi egyebet. Egyetlen értelmes érvet nem lehet látni tőled egész internetes trollpályafutásod alatt.

@BiG74 Bodri:
"Majd ha rájössz, hogy a dolgok nem feltétlenül úgy függnek össze, ahogy az a a ti kicsi fejetekben összeáll, akkor lehet tovább lépni."
Ezt mondogasd a tükör előtt állva, kedves véleményterrorista.

@blah:
Te látod és érzed, hogy a klímaváltozás oka az ember?
Mert azt, hogy változik a klíma, senki sem tagadja. Csak az klímahisztis ökrök által felsorakoztatott hamis okokat vonják kétségbe.

Mellesleg ez a csaj nyert természettudományos versenyeket, tehát valószínűleg nem teljesen hülye a témában. Grétike meg egy buta kisgyerek, akit a szülők ezzel akartak híressé tenni, mivel az enyhén szellemi fogyatékos kislányt mással nemigen lehetett volna.

@Pipas:
Ha leállítanánk a CO2-kibocsátást, mindenki perceken belül meghalna, mert nem lehetne kilélegezni. :-)

@apro_marosan_petergabor:
A zöldeket ne keverjük a baloldallal, csak egy hisztis barmok alkotta szélsőséges csoport.

@kéki béla:
Ha lett volna újságírás 20 ezer éve, akkor is lett volna klímahiszit, hogy szétfagy a világ, hát Hollandia helyén, ahol tenger volt, most több száz méter jég van, mind meghalunk! Az ősember szerencséjére akkor még csak a magyarok tudtak írni (a rovásírás 47 ezer éves, olvastam egy rovásírásról szóló könyvben), azok meg nem jártak akkor még arrafelé.
A Föld klímája folyamatosan változik. Néha melegszik, néha hűl, az univerzumhoz mérten igazán nem szélsőséges mértékben, mert a két szélsőérték között nincs 100 kelvin különbség sem, a Hold két oldala között ennek a sokszorosa van folyamatosan.

.., 2020.03.13. 15:34:41

@Pipas: Földtörténetiben nem is, mert ez csupán becslés. A 800 000 éves minta, meg közvetlen mérés antarktiszi fúrt jégbe zárt buborékokból - ezért az pontos.

.., 2020.03.13. 15:35:36

@Bolsi Buster:
"erre esetleg van vmi bizonyitek? "
Pontosan mire érted, hogy van -e bizonyíték rá?

Pipas 2020.03.13. 15:44:59

@..,: "Földtörténetiben nem is, mert ez csupán becslés."

Azért azt elég jól lehet tudni, hogy ott volt egy jégkorszak meg ilyenek. Lehet, hogy nem tudjuk tizedfokra, hogy mennyi volt az átlaghőmérséklet, de a jégkorszakok azért eléggé tutik. ;)

Pipas 2020.03.13. 15:49:07

@szánmonoxid: "Ha leállítanánk a CO2-kibocsátást, mindenki perceken belül meghalna, mert nem lehetne kilélegezni. :-)"

Nekem is ez jutott eszembe, amikor a Grétácska mondta, de nem akartam felhozni, merthogy trollkodásnak ítéltem. Persze elég csacska dolog, hogy a Greta mellett én érezzem trollnak magam, ha megfeszülnék sem tudnám azt a szintet elérni, amit ő.

Még utánozni sem nagyon tudnám és azért utánozni valamit azért sokkal könnyebb, mint első lenni.

Néha elgondolkodom, hogy vajon Jeanne d'Arc is ilyen lehetett -e. Mert ha igen, akkor csoda, hogy addig életben maradt ameddig... :D

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2020.03.13. 15:52:54

@Pipas: Linkeltben. 1361-1362 W/m2 között változik. Ez gyakorlatilag állandó. Ne húzd már te is fel az agyam bazdmeg...

Bolsi Buster 2020.03.13. 16:06:48

@..,: arra hogy elegetjuk a keszleteket

szánmonoxid 2020.03.13. 16:17:04

@BiG74 Bodri:
Ápolt egy elmegyógyintézetben a 70 alatti IQ-jával.

"logikusan reagálsz"
Hát ha neked az a logikus, amit ez a segg csinál, akkor neked se lehet sokkal több.
Egyetlen érve sincs soha, csak a gyalázkodás. Egy seggbuta pöcs a csávó, óvodás értelmi szinttel.

De ahogy látom, te is kapod az ívet rendesen. Az értelmes csávótól. :-)
(Inkább elmebetegtől, hogy visszatérjünk a realitás talajára.)

@A KFC logóján Vágó István van:
"Amúgy ritka semmitmondóra sikeredett a posztocska. "
Mit vársz egy egykori bulvárfirkásztól?
Ha mond még valamit a Kurír újságnév (a rendszerváltás környékén létezett pár évig). Az volt az akkori Bors.

@math0:
Az nagyon szép, amikor két ekkora seggfej öli egymást, ráadásul ugyanabból a pártból. :-)
Én már csak egy kávét kérek. :-)

@Pipas:
Türelmed, az van. :-)

@Homo fideszbirkusz:
Aztakurva, kezet fogtak vele?
Micsoda eredmény!
Mert a politikus pont nem az a fajta, aki fel akar ülni az épp futó divathullámra. Á, dehogy.

@kéki béla:
Vajon mekkora lehetett a CO2-koncentráció, amikor a Szahara elsivatagosodott? Ez ugye max. néhány 10 ezer éve történt, mert találtak úszó embereket ábrázoló barlangrajzokat a Szaharában. Azaz biztosan volt ott víz is.

Ami meg a fotoszintetizálást illeti: hallottál valamit, hogy bezár a nap a koronavírus miatt, és nem lesz fény?
Mellesleg azt a részt ügyesen kihagytad, hogy a növények legalább egy nagyságrenddel több oxigént bocsátanak ki nappal, mint amennyit felvesznek éjszaka. Persze, nem passzolt volna az érvelésbe.

.., 2020.03.13. 16:24:25

@Bolsi Buster: Miért szerinted mit égetünk, ha nem a föld alá százmillió évek alatt zárt CO2-t?

Bolsi Buster 2020.03.13. 16:31:20

@..,: Ez a bizonyitek? Mire? Mennyi ido alatt egetjuk? Mennyi a tartalek? Gyorsabban egetjuk, mint ahogy keletkezik?

A CO2 90%-a az emberektol fuggetlenul kerul a legkorbe.

.., 2020.03.13. 16:43:48

@Bolsi Buster: a maradék pedig növeli a CO2 szintet, most már 400 ppm fölé

How can we be sure that human emissions are responsible for the rising CO2 in the atmosphere? There are several lines of evidence. Fossil fuels were formed millions of years ago. They therefore contain virtually no carbon-14, because this unstable carbon isotope, formed when cosmic rays hit the atmosphere, has a half-life of around 6000 years. So a dropping concentration of carbon-14 can be explained by the burning of fossil fuels. Studies of tree rings have shown that the proportion of carbon-14 in the atmosphere dropped by about 2% between 1850 and 1954. After this time, atmospheric nuclear bomb tests wrecked this method by releasing large amounts of carbon-14.

www.newscientist.com/article/dn11638-climate-myths-human-co2-emissions-are-too-tiny-to-matter/

.., 2020.03.13. 16:47:19

@Bolsi Buster: Ha csak évi 3-4% pluszt termelünk, az mind addícionális! Így lesz a 300ppm-ből 20-30 év alatt 400ppm és így tovább

Bolsi Buster 2020.03.13. 16:48:14

@..,: Na HAzzal nekem, azt a sajto is tud

4000 ppm is vot ma, de ne zavarjon

.., 2020.03.13. 17:07:44

@Bolsi Buster: 4000 ppmnél 8-10 fokkal magasabb átlaghőmérséklet párosult, ami többszázmillió ember mai élőhelyét tengerrel borítja be. szerinted ez OK?

Bolsi Buster 2020.03.13. 17:19:11

@..,: Es ahhoz mi koze volt az embernek?

Bar latom meg mindig nem gyanus neked....:DD

.., 2020.03.13. 17:32:38

@Bolsi Buster: az kérlek évmilliók alatt ment végbe. Most meg 150 év alatt nőt másfélszer akkorára a szintje, mint az elmúlt 800 000 évben a maximum! Ez a lényeg. A növekedés üteme.

Bolsi Buster 2020.03.13. 17:36:14

@..,: Fogalmad nincs hany ev alatt ment vegbe. 20 perce meg azt hitted most a legmagasabb a ppm.

szoval errol ennyit a gretakat a fajtadnak szanjak, akik beszopnak mindent

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 17:49:24

@szánmonoxid: a seggfej a te pártodhoz tartozik, te elmegyogyós!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 17:50:46

@Pipas: Felmelegednek az óceánok, a tavak, a folyók és kevesebb co2-t oldanak, ez elég hihető elképzelés, nem?"

1) tudjuk, hogy több co2-t bocsátunk ki. Ennek az oka tehát megvan

2) a co2->melegedés irányban tehát egy függetlenül ismert, meglévő okkal magyaráxunk egy megfigyelést, mely magyarázatra szorul

3) ha te megfordítod a dolgot, akkor ok nélkül marad egy megfigyelés (a felmelegedés), és egy már megmagyarázott másik megfigyelést akarsz feleslegesen megmagyarázni (co2 növekedés)

Mert te elmebeteg vagy.

.., 2020.03.13. 17:51:34

@Bolsi Buster: az elmúlt 800 000 évről HARD EVIDENCE van te kibaszott idióta. Fent linkeltem vagy ötször. Az elmúlt 800 000 évben sosem volt 280 ppm felett, most meg 150 év alatt sikerült 410 fölé növelni. ezen mi a faszt nem értesz?

.., 2020.03.13. 17:53:03

a növekedés üteme közel sem volt SOHA ilyen az elmúlt 800 00 évben, bármelyik 150 éves szeletet veszed. 280-300ppm felett meg egyáltalán nem volt ezen az időtávon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 17:53:05

@Pipas: geologicus léptékben sok más tényező is belejátszik, te mongolidióta! Rövidebb távon viszont jobban látszik a korreláció. Egy jobberes hülye ezt beszopja, mert elmebeteg vagy

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 17:55:18

@szánmonoxid: idióta vagy írtál két méyer faszságot, de egyetlen érvey se, mert mongolidióta, jobber selejt vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 18:00:22

@Bolsi Buster:
"A CO2 90%-a az emberektol fuggetlenul kerul a legkorbe."

Amikor 42 fokos lázad van, akkor az kelvinben csak olyan 2 százalékkal van a természeyes felett. De úgy halsz bele, te szerencsétlen fasz, ahogy meg is érdemli egy olyan mongolidióta, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 18:34:00

@szánmonoxid: "Ha lett volna újságírás 20 ezer éve, akkor is lett volna klímahiszit, hogy szétfagy a világ, hát Hollandia helyén, ahol tenger volt, most több száz méter jég van, mind meghalunk! "

Kurva sokan bele is haltak. De akkor

1) nem az ember okozta
2) most meg igen, és tehet is ellene

Te ezt nem fogod fel, mert nagyrészt a neandervölgyiek leszármazottja vagy, remélem, az evolúció korrigál, és ezúttal beledöglesz abba, hogy hülye vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 18:48:56

@Pipas: ez nem egy tényleges, tudományos folyóírat. A szerzője tudományos nulla. Gyskorlatilag senki nem hivatkozza, senkinem idmeri el a tudományban. Nekem több a H-indexem, mint ennek a kóklernek.

Bolsi Buster 2020.03.13. 19:43:09

@math0: Nem kell felni, Karigeri klimaveszt hirdetett. Lehet Gretat is meghivja.

szánmonoxid 2020.03.13. 19:56:25

@kéki béla:
Amiért rámutattam a hülyeségeidre?
Lehet, hogy magadat kéne sajnálnod, szánalmaskám.

@..,:
Szerintem OK. Pár millió évvel ezelőtt is így volt.
(Bár a több százmillió (így írják) enyhe túlzásnak tűnik.)
A Föld folyton változik. Valamit tenni kéne a tektonikus lemezek mozgásával is, nem? Az még nagyobb veszély, egy csomó ember halhat meg miattuk. Biztos azt is az emberek okozzák.

"az kérlek évmilliók alatt ment végbe"
Honnan tudod? Akkoriban egy komolyabb erdőtűz miatt több szén-dioxid került a levegőbe hónapok alatt, mint most évek alatt. És akkor kontinensnyi méretű erdők égtek le egyszerre.

Amit linkeltél, az nem bizonyíték, csak egy feltételezés. Ami vagy úgy volt, vagy nem. Korábban viszont (mások által linkelt grafikonok szerint) ennek a sokszorosa volt a CO2-koncentráció. Mivel a Föld klímája folyamatosan változik. Ember nélkül is.

"280-300ppm felett meg egyáltalán nem volt ezen az időtávon"
Állítják ezt valakik. Bizonyíték nulla.

@math0:
Az enyémhez biztos nem, mert nekem nincs pártom, az elmegyogyóst hallani meg egy hozzád hasonló 70 alatti IQ-jú seggfej szájából legalábbis röhejes.
Viszont ha 2 év múlva megint meglesz Orbánéknak a 2/3, azt a hozzád hasonló faszfejeknek köszönheti majd a mostani ellenzék.
Szóval gyanús, hogy téged is a Fidesz fizet.

Faszfejkém, te ne beszélj érvekről, mert egész életedben egyet sem írtál. Csak gyalázkodsz, semmi egyébre nem telik, te kis Fidesz-bérenc.

"2) most meg igen, és tehet is ellene"
Most sem, és nem tehet ellene.
Arról hallottál, hogy közben kiderült, hogy a neandervölgyi agykapacitása nagyobb volt, mint a mai emberé? Nem mi? A 70-es IQ-ba ezek az infók már nem férnek bele...
Egyébként minden európai ember a neandervölgyiek leszármazottja is. Kb. egyforma mértékben.
Te viszont a majomé, de nem az emberszabásúak közül. Az agyad fejletlensége és a gondolkodásképtelenséged erre enged következtetni.

Muhammad Balfas 2020.03.13. 20:25:35

@BiG74 Bodri: Az MTA Geodéziai és geofizikai intézetének munkatársa szerint a földi átlaghőmérséklet növekedése nem üvegház típusú felmelegedés. Azóta kínos csend..

klimaszkeptikusok.hu/wp-content/uploads/2018/06/Miskolczi-2018-Energetika-1.pdf

"Cikkünkben a légköri üvegházhatás fogalmát kíséreljük meg fizikai tartalommal megtölteni, segítséget nyújtva azon kutatóknak, mérnököknek és energetikai szakembereknek, akik a sugárzásátvitel fizikájának részleteit kevésbé ismerik. Bemutatjuk továbbá, hogy a sok évtizedes globális rádiószondás mérések alapján az üvegházhatás a szén-dioxid-tartalomtól független, speciális, csak a földi klímára jellemző állandó. Az olyan eltúlzott és komolytalan kijelentések, hogy „légköri szén-dioxid nélkül nem lenne üvegházhatás” [2], pontosan az üvegházhatás elméleti megalapozottságának a hiányából fakad."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 21:21:02

@Bolsi Buster: "A CO2 90%-a az emberektol fuggetlenul kerul a legkorbe."

Amikor 42 fokos lázad van, akkor az kelvinben csak olyan 2 százalékkal van a természeyes felett. De úgy halsz bele, te szerencsétlen fasz, ahogy meg is érdemli egy olyan mongolidióta, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 21:28:24

@szánmonoxid: Az enyémhez biztos nem, mert nekem nincs pártom, az elmegyogyóst hallani meg egy hozzád hasonló 30 alatti IQ-jú seggfej szájából legalábbis röhejes.

Faszfejkém, te ne beszélj érvekről, mert egész életedben egyet sem írtál! Csak gyalázkodsz, semmi egyébre nem telik, te kis Fidesz-bérenc!

"Arról hallottál, hogy közben kiderült, hogy a neandervölgyi agykapacitása nagyobb volt, mint a mai emberé?

Nem a kapacitása, hanem a térfogata, te vízfejű!

www.discovermagazine.com/planet-earth/neanderthal-brains-bigger-not-necessarily-better

Neked is 5 literes vízfejed van, de ettől nem okos, hanem idióta vagy.

"Egyébként minden európai ember a neandervölgyiek leszármazottja is. Kb. egyforma mértékben."

Nem, te láthatóan sokkal jobban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 21:31:08

@szánmonoxid: kicsit röhejes vagy, tajparasztkám, hogy 4 elemivel IQ-zol nekem, aki közismerten Ph.D.-s tudós.

Ez van abból, smikor Magyarországnsk paraszt kormánya van, minden utolsó, Fidióta paraszt kiömlik a napfényre, mint a csótányok.

BiG74 Bodri 2020.03.13. 21:42:40

@szánmonoxid:
Ha-ha, mi a f@szom az a véleményterrorista?

Math kapásbóból jól válaszol sok hülye felvetésre, kár, hogy idegbeteg.

BiG74 Bodri 2020.03.13. 21:50:30

@Muhammad Balfas:
Meghallgattam Miskolczi úr egypár előadását, vannak azért kérdéseim. Miskolczi úr teljesen jól, és jogosan - nem szkepticizmussal, összeesküvés elmélettel, politikai meggyőződéssel- megtámadott egy jelenlegi trendi állítást.
Kiváló. Hosszan dolgozott rajta, korrektül csak hasonló kvalítású, és munkamennyiségű anyaggal lehet hitelesen részben, vagy egészben cáfolni. Korrekt szakember nem ugrik neki, mert csak, hanem keresi a gyenge pontokat, és azok igazolását.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 22:03:30

@BiG74 Bodri: jól válaszolok a kommentekre, az idegbeteg te vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.13. 22:07:40

@Muhammad Balfas: "Azóta kínos csend"

Pontosan, kínos csend. Hülyeséget leírni bárki tud, egy kutatónál is előfordulhat. Ilyenkor jön a számára kínos csend.

Az MTA szerint is a klímaváltozást ember okozza.

qubit.hu/2019/09/24/mta-a-tudomany-allaspontja-szerint-emberi-eredetu-a-globalis-felmelegedes

.., 2020.03.13. 22:28:12

@szánmonoxid: Na akkor most már értem. Itt a probléma, mint általában. A tájékozottság hiánya.

"280-300ppm felett meg egyáltalán nem volt ezen az időtávon"
Állítják ezt valakik. Bizonyíték nulla.

HARD EVIDENCE - mint mondtam. Kérlek nézz utána, hogy miért merészeli még a NASA is főolddalon ezt hivatkozni. Ugyanis a mérés úgy történt, hogy 800 000 évnyi jégfuratot vettek (minden egyes év határa tisztán kivehető a rétegzettség miatt), majd egyesével (vagy mondjuk tizesével) megmérték a jégbuborékokban található levegő CO2 tartalmát. Na így jött ki, hogy még soha a büdös életben az elmúlt 800 000 évben nem volt ~300 felett. Érted már?

.., 2020.03.13. 22:33:41

icecores.org/about-ice-cores
Tessék. Gyönyörű képekkel. Az egyiken egy kb 20000 éve kitört vulkán során a légkörbe került hamu rétegződik.

Vagy a másik, ahonnan a 800 000 év jön:
The European Project for Ice Coring in Antarctica (EPICA) drilled over 3,000 metres in 2004 to reach ice up to 800,000 years old.. “

www.wired.co.uk/article/antarctic-ice-drill-climate-research

BiG74 Bodri 2020.03.13. 22:38:39

@..,:
Szerinted mennyire érdekli?

.., 2020.03.13. 23:33:53

@BiG74 Bodri: Remélem, h a valóság érdekli, a tudományos konszenzus, és nem a politikai okból történő tagadás.

nemecsekerno_007 2020.03.13. 23:56:31

@midnight coder: Jól mondod. És pont ez az ami nem tesz jót a környezetvédelemnek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:13:38

@Pipas: tudod mit érzékelnek pontosan az emberek? Hogy 20 éve tipikusan 30 fok volt a kánikula, ma meg napokig 35 fok van, éjjel se hül 20 fok alá. Namost, amit az emberek nagyon pontosan érzékelnek, hogy nem 22 fok van a szobában, hanem 25. És nem tudnak aludni. Globálisan ez a klímaeladásoknál érhető tetten, és nem, a németek tipikusan nem vesznek klímát, ha nem kell.

És ez nem olyan objektív, mint a tudományos igazolás, de nem is ez volt a kérdés. Meg te úgyis olyan mongolfidiot vagy, hogy a tudományos, kutya etős igazolásoknak se hiszel, te kis jobber selejt! Kis kreacionista-utánzat!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:15:13

A blogger meg az index együtt olyan szar, mint a pöcegödör. Nem bírtam postolni, mert a linket, vagy fadz se tufja mit, tiltanak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:16:04

@Pipas: @Pipas: tudod mit érzékelnek pontosan az emberek? Hogy 20 éve tipikusan 30 fok volt a kánikula, ma meg napokig 35 fok van, éjjel se hül 20 fok alá. Namost, amit az emberek nagyon pontosan érzékelnek, hogy nem 22 fok van a szobában, hanem 25. És nem tudnak aludni. Globálisan ez a klímaeladásoknál érhető tetten, és nem, a németek tipikusan nem vesznek klímát, ha nem kell.

És ez nem olyan objektív, mint a tudományos igazolás, de nem is ez volt a kérdés. Meg te úgyis olyan mongolfidiot vagy, hogy a tudományos, kutya etős igazolásoknak se hiszel, te kis jobber selejt! Kis kreacionista-utánzat!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:18:19

Linket, vagy bizonyos linket nem lehet küldeni, vagy mától nem lehet,

Az index és a blogger jó édes kurva anyját!

kéki béla 2020.03.14. 07:33:21

@math0: szeretem, mikor Ph.D.-s tudósok is átveszik a stílusomat...

kéki béla 2020.03.14. 07:34:48

@math0: hát pornós linket lehet csatolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 07:54:47

@kéki béla: a te stílusod? Komolytalan kis nyomorék vagy. Nyilván nem pornót akartam linkelni. Nem a te szinteden vagyok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 07:58:58

Ez nem ment átmás formában linkelve, az index jó édes kurva anyját!

www.statista.com/statistics/721721/ac-demand-units-germany/

kéki béla 2020.03.14. 09:02:28

@math0: agysebészkém, csak próbáltam segíteni, hogy ahol a kurva anyád mutogatta a lottyadt testit a granny szekcióban, az linkelhető, ergo nem a linkeket cenzúrázzák, hanem te vagy buta ahhoz, hogy használd az oldalt. Faszfej.

kéki béla 2020.03.14. 09:06:17

@math0: ja, igaz, nem vagy a szintemen, mert a vulgáris stílusom mellett én szoktam normálisan is írni, ha olyannak írok, aki ezt megérdemli, te retardált anyabaszó vadbarom. Ha érted a finom célzást.

Muhammad Balfas 2020.03.14. 10:22:01

@BiG74 Bodri: "Korrekt szakember nem ugrik neki, mert csak, hanem keresi a gyenge pontokat, és azok igazolását. "

Ez volt Zágoni feladata az MTA részéről. Nem találta a gyenge pontokat. Jó pár év telt el azóta..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 10:46:47

@kéki béla: nem vagy a szintemen, mert a vulgáris stílusom mellett én szoktam normálisan is írni, ha olyannak írok, aki ezt megérdemli, te retardált anyabaszó vadbarom! Ha érted a finom célzást. Te semmi értelmeset nem írtál, mert elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 10:49:49

@kéki béla: pont ebbből következik, hogy a linkek egy típusát cenzúrázták, te kúrafi mongolidióta! Menj, baszd seggbe anyád, tedd ki az oldslra, mint az előbb, és linkeld! Te ennyit tudsz

BiG74 Bodri 2020.03.14. 11:24:25

@Muhammad Balfas:
Erről már beszéltünk. Szerintem Zágoni nem csinált mást, mint a matematikát-fizikát ellenőrízte, nincs-e megcsavarintva kissé, illetve gondolom utánna számolt. Ettől még a Miskolczi féle kijelentés lehet hibás.

kéki béla 2020.03.14. 11:27:36

@math0: jajj nácikám, anyuci nem hagyta magát, azért vagy itt is dur ás?

kéki béla 2020.03.14. 11:28:19

@math0: buta vagy faszfej, anyabaszó, nyilas proli.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 11:44:54

@kéki béla: náci a kurva anyád, akit seggbebasztál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 11:46:53

@BiG74 Bodri: pontosan. Miskolci munkáját a tudományos közösség elutasította, nem releváns. Ennyi

BiG74 Bodri 2020.03.14. 11:52:57

@math0:
És miért utasította el?

kéki béla 2020.03.14. 14:30:02

@math0: agysebészek gyöngye... Kár, hogy mindig a Taigetosz-pozitív családodból indulsz ki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 16:53:37

@kéki béla: náci a kurva anyád, akit seggbebasztál, te agysebészek gyöngye! Kár, hogy mindig a Taigetosz-pozitív családodból indulsz ki!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 16:53:38

@kéki béla: náci a kurva anyád, akit seggbebasztál, te agysebészek gyöngye! Kár, hogy mindig a Taigetosz-pozitív családodból indulsz ki!

kéki béla 2020.03.14. 20:04:35

@math0: szerencsétlen tolvaj, itt is csak lopni tudod a szöveget.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 20:28:13

@kéki béla: náci a kurva anyád, akit seggbebasztál, te agysebészek gyöngye! Kár, hogy mindig a Taigetosz-pozitív családodból indulsz ki!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 20:42:57

@kéki béla: nem az én hibám, hogy a szöveged magadra illik a legjobban.

kéki béla 2020.03.14. 21:07:26

@math0: ostoba tolvaj vagy, ennyi. Te... Agysebész... Azt hiszed, hogy mert anyád egy ótvaros, büdös kurva, azért másé is az. El kell, hogy keserítselek prolikám: itt csak te jöttél a disznóólból.

Muhammad Balfas 2020.03.14. 21:37:51

@BiG74 Bodri: Van egy több évtizedes adatsor, amely alapján Miskolczi levonta következtetéseit a földi üvegházhatással kapcsolatban. Ezt a dolgozatot Zágoni csoportja kritikai vizsgálat alá vonta az MTA részéről, és helyesnek találta. Nem értem a problémádat.

Vaki Vaki 2020.03.15. 00:09:38

A nagy háborúban engem az zavar, hogy egy logikai bakugrást senki nem vesz észe.

Engem nem érdekel az ember tevékenysége vagy természetes folyamat következménye a felmelegedés.

1./ a Föld (emberiség) érdeke, hogy korrigáljunk?
2./ a CO2 kibocsátás csökkentése hasznos lépés ebben?

Ha igen a két válasz, akkor csökkenteni kell a kibocsátást, az okoktól függetlenül, az elérendő cél érdekében.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 02:00:52

@Muhammad Balfas: hazudsz, az MTA elutasítja Miskolci konkluzióját, ennyit tudsz, te kis fidióta, klímatagadó, kövsög. Csak hazudni tudsz

qubit.hu/2019/09/24/mta-a-tudomany-allaspontja-szerint-emberi-eredetu-a-globalis-felmelegedes

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 02:01:48

@kéki béla: náci a kurva anyád, akit seggbebasztál, te agysebészek gyöngye! Kár, hogy mindig a Taigetosz-pozitív családodból indulsz ki!

kéki béla 2020.03.15. 03:15:31

@math0: szegény, büdös tolvaj, sajnálom azt a vén ribanc anyádat, amitől lopni tanultál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 03:42:41

@kéki béla: náci a kurva anyád, akit seggbebasztál, te agysebészek gyöngye! Kár, hogy mindig a Taigetosz-pozitív családodból indulsz ki!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 03:50:55

@kéki béla:

Az alábbi linket beírod egyben, és nem megy át

images. app. goo. gl/qSftTcSX6XSR8J3y5

Bizony, az index valami szűrőt használ, ami ostobaság, mert ez egy ártalmatlan kép

No de az ilyen dolgok magadak a hozzád hasonló, Fidióta magyar parasztcsökevénynek, akit ax anyja egy disznóval csinált

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 03:51:34

@math0: @kéki béla:

Az alábbi linket beírod egyben, és nem megy át

images. app. goo. gl/qSftTcSX6XSR8J3y5

Bizony, az index valami szűrőt használ, ami ostobaság, mert ez egy ártalmatlan kép

No de az ilyen dolgok magasak a hozzád hasonló, Fidióta magyar parasztcsökevénynek, akit ax anyja egy disznóval csinált

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 03:57:41

@Muhammad Balfas: Zágoni szerint Miskolci eredményei

"alátámasztják a széndioxid-kibocsátás globális korlátozására irányuló nemzetközi erőfeszítéseket”.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.15. 04:30:21

@Muhammad Balfas:

Miskolco 2015-ben elismerte hogy a co2 kibocsátás a klímaváltozást okoz. Ezzel msga vonta vissza a korábbi állításait

"A légköri C02 koncentráció növekedésé-
nek alapvet problémája az, hogy az ún. üvegház-hatáson keresztül befolyást
gyakorol a légkör sugárzás-egyenlegére, ezen keresztül pedig a Föld klímájára."

matarka.hu/klikk.php?cikkmutat=2644261&mutat=http://epa.oszk.hu/03200/03224/00028/pdf/EPA03224_geonomia_banyaszat_1981_02-04_317-326.pdf

Reactor 2022.04.24. 23:21:12

19 évesen aztán baromira sok fogalma lehet olyasmiről, amiről tőle háromszor idősebb kutatók sem tudnak biztosat mondani, és komplett kontinensek tudóscsoportjainak megfeszített, több évtizedes munkája szükséges néhány új adat kinyeréséhez, arról nem is szólva, hány milliárd dollárt emészt fel egy-egy ilyen kutatás. De segond, Naomi cica fotelbű' megmondja a frankót, mert a kisujjából szopta ki az imént!
Nagyjából egy kategória a komplett idióta Trump-pal a nemüktől eltekintve akár szimonimái is lehetnének egymásnak. A kettőjük IQ-ja szűken kiadja a 20-at.

@Muhammad Balfas: Persze, a több milliárd tonna elégetett fosszilis tüzelőanyagnak egy gramm köze nincs hozzá! Sőt, a rengeteg mestersége vegyületnek se, ami emberek nélkül bele se kerülhetett volna a légkörbe...jólesik mosdatni a szerecsent?
Nem tartod igaznak, ez oké. Más meg azt nem tartja igaznak, hogy a Föld gömb alakú. A realitást meg hidegen hagyja, hogy ki milyen hülyeséget tart igaznak helyette.

@különvélemény: Zsindex :DDDDD LOL, öcsém, viccnek is gyenge.
Persze, a Wiki hazudik, bezzeg az internet legalja hazugsággyár Zsindex, az aztán megmondja tiszta szívéből az őszinteséget! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Pffffff...az a szégyen, hogy te ezt komolyan is gondolod...

@Hungarian Geographic: Mit vársz a Zsindextől? A leghulladékabb szennylap az egész interneten, még a 4chan is nívósabb tőle. Nem is csoda, hogy bebuktak.

@szánmonoxid: Persze, csak tudod, ha a Wikipédiát átírja egy hülye, másnap egy mozdulattal törlik a hülyeségét. Zsindexen ezzel szemben intézményesítve volt a fake news és hazugságok gyártása, a végszó minden esetben az volt, hogy rajtunk kívül mindenki szemét náci.
Pálmafák az Antarktiszon, hogyne :D Ki és hol állított ilyet? Nők Lapja Café?
A bizonyítás pedig konkrétan úgy működik, hogy aki tesz egy állítást (jelen esetben a felmelegedéstagadók), az bizonyítja is, nem pedig az ellenkező 97%-tól várja el, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét. Bizonyítsd, hogy nem tartozol nekem egymilliárd forinttal...
Tagadhatod nyugodtan a felmelegedés antropogén hatását, ahogy a sok többi dinka teszi, nagyjából azon a szinten vagytok, mikor Atlantisz királya a vízből kiálló utolsó sziklacsúcson ülve hajtogatta, hogy "nem süllyedünk, nem süllyedünk..."

@Pipas: A számháborúzás teljesen fölösleges: a döntő többség ennyi idő alatt rájött, hogy az emberek is nagymértékben hozzájárulnak a felmelegedéshez. Lehet itt rugózni 5-10 százalékokon, de minek. Kételkedhetsz persze, lehülyézheted a NASA-t is, de hol a te tanulmányod, a te klímamodelled, a te számításaid? Ja, azok nincsenek? Akkor erről ennyit. Egyelőre ők fektettek érdemi munkát a dologba, nem te. Hogy nem fogadod el a tudományos bizonyítékokat, az meg a te bajod, ettől azok még bizonyító erejűek. De nyilván, a komplett klimatológiában csupa hülye ül, te vagy a diliház helikoptere egyedül. A földrajz kegyelemketteseddel tarthatod lehetetlen dolognak a szén-dioxid kibocsájtás elszabadulását, szerencsére nálad jóval intelligensebb és okosabb kutatók tudományosan már bebizonyították. Ja, igaz is, ők mind hülyék meg hazudnak, mert olyan isten nincs, hogy gerincet növessz és önkritikát merészelj gyakorolni.

@BiG74 Bodri: Hiába magyarázod neki, kitalál majd minden szart, hamukázik össze-vissza, csak ne kelljen beismerni a probléma valódiságát, és hogy a rossz oldalra állt ezügyben. Belül mélyen ő maga is tudja, mi az igazság, de kifelé felsőbbrendűséget kell mutatni. Dolgozik a lelkiismeret.

@Bolsi Buster: De igen, meg lehetne oldani, ha a politikai garnitúráknak érdekük lenne. Alkalmazkodni meg...aha, hogy veszed majd rá a vizet, hogy ne 100 fokon forrjon el? Érdekelne.

@apro_marosan_petergabor: Nyilván, aki jogosan aggódik amiatt, hogy minden nyár hosszabb és forróbb az előzőnél, és vajon mikor indul be az öngerjesztő ciklusz, az csak is sztálinista bolsevik lehet. Egyszerű világkép egyszerű emberkéknek.

@kéki béla: Ezt a baromságot meg honnét szedted? Ki engedett át téged földrajzból???
Istenem, gyere le...!

apro_marosan_petergabor 2022.04.24. 23:48:50

Nem mélyedtem sokáig bele ebbe a kérdéskörbe, de egy ideje úgy gondoltam utánanézek.
Nézzük Naomit: „Azt akarom, hogy ne féljetek, inkább gondolkozzatok” mondja, azt iszem, ezzel nincsen semmi baj, nekünk is ezt kell tennünk. Nem vakon menni a vezérürü után (méregzöldek), hanem gondolkodni, s után a cselekedni.
Jó pár éve elhűlve olvastam, 50 éven belül 10m-el nő a tenger szintje, a global warming miatt - rémes gondoltam. Ez évente 20 cm jelent... Minden évben az Adrián vagyok, a szoksásos néhányszor 10cm-es árapályon kívül mást nem tapasztalaok. A tények: 1900-2000 között kb. 10cm-es volt a szintemelkedés...
Nézzünk a CO2 kibocsátást. Sok komoly szakember véleménye, a légkör CO2 tartalma az üvegházhatás szepontjából elhanyagoható, az pedig önszabályozó...
Ezt állítja Dr. Miskolczi Ferenc fizikus, a NASA volt(15 évig) légkörkutatója: “Ez egy hibás elmélet"...
- számításait az MTA felülvizsgáltatta (Zágoni, fizikus) és HELYESNEK találta: "A konklúzió hétköznapian szólva: a jelenlegi globális felmelegedés nem üvegház-melegedés", a levont következtetései azonban mások .
Tehát Naomi jól látja - gondolkozni kell, nem hisztizni!
(Bár ezzel rontjuk a Green Peace üzletét...)
Félre értés ne essék, ez nem azt jelenti ne vigyázzunk akörnyezetünkre, viszont azt is, felejtsük el a global warming hisztériát.

apro_marosan_petergabor 2022.04.24. 23:51:59

Nem mélyedtem sokáig bele ebbe a kérdéskörbe, de egy ideje úgy gondoltam utánanézek.
Nézzük Naomit: „Azt akarom, hogy ne féljetek, inkább gondolkozzatok” mondja, azt iszem, ezzel nincsen semmi baj, nekünk is ezt kell tennünk. Nem vakon menni a vezérürü után (méregzöldek), hanem gondolkodni, s után a cselekedni.
Jó pár éve elhűlve olvastam, 50 éven belül 10m-el nő a tenger szintje, a global warming miatt - rémes gondoltam. Ez évente 20 cm jelent... Minden évben az Adrián vagyok, a szoksásos néhányszor 10cm-es árapályon kívül mást nem tapasztalaok. A tények: 1900-2000 között kb. 10cm-es volt a szintemelkedés...
Nézzünk a CO2 kibocsátást. Sok komoly szakember véleménye, a légkör CO2 tartalma az üvegházhatás szepontjából a VÍZGŐZÉHEZ képest elhanyagoható, az pedig önszabályozó...
Ezt állítja Dr. Miskolczi Ferenc fizikus, a NASA volt(15 évig) légkörkutatója: “Ez egy hibás elmélet"...
- számításait az MTA felülvizsgáltatta (Zágoni, fizikus) és HELYESNEK találta: "A konklúzió hétköznapian szólva: a jelenlegi globális felmelegedés nem üvegház-melegedés", a levont következtetései azonban mások .
Tehát Naomi jól látja - gondolkozni kell, nem hisztizni!
(Bár ezzel rontjuk a Green Peace üzletét...)
Félre értés ne essék, ez nem azt jelenti ne vigyázzunk akörnyezetünkre, viszont azt is, felejtsük el a global warming hisztériát.
(Bocs megismételtem javítva, mert egy fontos szót - vízgőz - kihagytam)

Írolvasgondol

Érdekességek a nagyvilágból, élmények és vélemények közvetlen és tágabb környezetemből, szépírói, műfordítói munkáim

Címkék

18+ (12) 19.század (4) 1968 (16) 20.század (5) 60-as évek (5) Afrika (12) afro-amerikaiak (3) agy (22) agykutatás (3) Albert Einstein (4) Alfred Hitchcock (5) állatvilág (56) álmatlanság (3) álom (13) alvás (9) Amazonas (4) Amerika (4) anatómia (3) Anglia (30) Antarktisz (5) antiszemitizmus (4) antropológia (10) árverés (7) ASL (3) Auschwitz (3) Ausztrália (11) Ausztria (10) autó (6) autóipar (4) Ázsia (4) balkezesség (5) Barcelona (3) Beatles (16) béke (5) Belgium (8) best-seller (3) beszéd (6) betegség (6) Bill Gates (5) biológia (60) biztonság (6) blog (16) blues (3) Bob Dylan (3) Boileau-Narcejac (12) boksz (3) boldogság (8) botanika (3) Brazília (7) Brexit (5) bűnözés (6) bűnügy (44) cetfélék (3) Charlie Chaplin (3) Chile (4) ChristianK (19) CIA (4) Claude Monet (3) család (16) Csendes-óceán (6) csillagászat (36) csokoládé (4) Dánia (8) David Bowie (3) Déli-sark (3) demokrácia (6) depresszió (9) digitális (5) digitalizáció (3) diktatúra (5) dinoszauruszok (4) diszkrimináció (5) divat (30) Djabe (11) DNS (10) dohányzás (3) dokumentum (3) dokumentumfilm (8) Donald Trump (8) drog (5) Egészég (6) Egészség (16) egészség (92) egyház (12) Egyiptom (22) elektronika (5) élelmezés (6) élelmiszer (4) Élet (3) élet (42) életkor (3) életminőség (3) Életmód (19) életmód (154) életrajz (5) ellenkultúra (3) elnökválasztás (4) élővilág (14) ember (8) emberiség (3) embrió (4) emlékezet (4) ENSZ (4) építészet (16) erdő (5) erkölcs (6) erőszak (5) erotika (6) érzelem (5) érzelmek (4) Északi-sark (3) Etiópia (3) étrend (5) EU (3) Európa (23) évforduló (55) evolúció (5) Facebook (8) fák (11) farkas (3) fasizmus (8) Federico Fellini (4) fegyver (3) fegyverek (3) felfedezés (3) felmelegedés (4) felmérés (6) fenntarthatóság (12) fenntartható fejlődés (3) fény (5) Ferenc pápa (5) férfi (4) festészet (12) fiatalok (7) Film (8) film (36) filoszemitizmus (8) filozófia (14) Finnország (11) Firenze (3) fizika (9) Föld (23) földönkívüliek (6) földrajz (7) Földrajz (4) földrengés (5) földtörténet (4) forradalom (3) fotó (12) Fotó (8) fotográfia (4) Fotográfia (3) Franciaország (187) Frank Zappa (4) függőség (5) Fukusima (3) futball (9) gasztró (3) gasztronómia (34) gazdaság (18) genetika (13) geológia (32) George Orwell (4) Gina Lollobrigida (3) globális felmelegedés (12) globalizáció (3) Göbölyösné Németh Mária (12) Göbölyös N. László (81) Gondolkodom (7) gondolkodom (48) Google (6) Görögország (6) gravitáció (3) gyász (5) gyerekek (3) gyermek (3) gyermekek (15) gyilkosság (13) gyógyítás (8) háború (20) hacker (3) hagyomány (8) haj (3) hajózás (6) halál (15) halálozás (8) hang (6) hatalom (3) házasság (5) hidegháború (5) Himalája (4) hippik (3) híresség (10) hit (5) Hitler (5) Hold (13) Hollandia (31) Hollywood (8) Holokauszt (5) holokauszt (17) home office (3) Homo Sapiens (3) horror (14) humor (3) hurrikánok (3) hús (4) I.világháború (9) idegenforgalom (5) idő (4) időskor (3) II.világháború (25) ikrek (3) impresszionizmus (3) India (13) Indonézia (4) informatika (11) intelligencia (8) internet (26) ipar (12) Irak (4) Irodalom (15) irodalom (150) iskola (6) iszlám (7) iszlám állam (3) Itália (5) Izland (5) Izrael (28) Japán (28) járvány (6) jazz (7) jégkorszak (3) Jeruzsálem (3) Jimi Hendrix (4) jog (8) John F. Kennedy (5) John Lennon (6) jövő (10) Kanada (23) Karácsony (3) karantén (3) katasztrófa (15) katolicizmus (3) kávé (3) képzőművészet (35) kereskedelem (3) kereszténység (4) kiállítás (7) Kína (19) királyság (3) klíma (15) klímaváltozás (28) klimaváltozás (3) kollázsregény (13) költészet (13) Kolumbia (5) kommunikáció (6) kommunizmus (5) könyezetvédelem (3) könyv (14) környezet (4) környezetvédelem (163) koronavírus (6) középkor (9) közlekedés (23) közösség (7) közösségi háló (6) közösségi média (10) krimi (13) kriminovella (13) krokodil (3) Kuba (3) kultúra (15) kulturtörténet (11) kultúrtörténet (56) Kultúrtörténet (3) kutatás (16) kutya (12) látás (3) Led Zeppelin (4) légszennyezés (6) lélektan (9) Lengyelország (9) Leonardo Da Vinci (3) Leonard Cohen (6) levegő (4) levelezés (3) (3) London (7) macska (4) Madagaszkár (3) madarak (6) maffia (13) mágneses tér (3) Magyarország (100) Marcello Mastroianni (4) marihuána (4) Marilyn Monroe (3) Marokkó (3) Mars (7) matematika (6) média (66) meditáció (3) medve (3) megújuló energiák (5) memoár (3) menekültek (3) mese (7) mesterséges intelligencia (33) meteorológia (8) Mexikó (14) mezőgazdaság (7) Michelangelo (4) migráció (3) migránsok (3) Milánó (4) mítosz (5) mobiltelefon (3) molekulák (3) mozgás (5) mozi (184) műanyag (6) műemlék (5) Muhammad Ali (6) múlt (5) munka (20) munkahely (7) művészet (22) múzeum (3) nacionalizmus (3) nácizmus (27) Nagy-Britannia (135) Nap (6) Napóleon (6) NASA (15) neandervölgyi (7) Neil Young (6) nemek (3) Németország (43) népesség (4) nevelés (23) New York (10) (8) Nobel-díj (5) nők (24) Norvégia (12) növények (3) nukleáris (6) nyelv (8) óceánok (9) ókor (35) ökorendszer (3) okostelefon (5) oktatás (12) Olaszország (225) olvasás (5) on-line (3) Orhan Pamuk (3) Oroszország (27) orvostudomány (34) Oscar Wilde (3) őskor (14) őslénytan (15) összeesküvés-elmélet (3) őstörténet (11) Pablo Picasso (3) Párizs (5) párkapcsolat (17) Parkinson-kór (3) Peru (7) Pier Paolo Pasolini (3) pihenés (3) Pink Floyd (4) piramisok (5) pók (4) polgárjogi mozgalom (3) politika (42) Pompei (5) pop (3) Portugália (5) pszichiátria (5) pszichológia (74) punk (3) rabszolgaság (3) rasszizmus (5) reciklálás (5) régészet (99) rejtély (3) reklám (4) relaxáció (4) remake (3) reneszánsz (11) repülés (5) robot (8) Rock (38) rock (68) Rocky (3) Rolling Stones (4) Róma (12) Római Birodalom (16) Románia (3) rövidlátás (3) sajtó (3) sakk (4) sci-fi (9) Shakespeare (7) Skócia (6) soul (3) Spanyolország (33) spirituális (12) sport (26) Stanley Kubrick (5) Steven Spielberg (3) Steve Hackett (3) Steve Jobs (3) stressz (7) Svájc (12) Svédország (24) Sylvester Stallone (3) szabadidő (3) Szardínia (3) Szaúd-Arábia (3) szegénység (3) szelfi (4) szem (5) személyiség (4) szennyezés (4) szerelem (14) szex (16) szexualitás (3) Szibéria (3) Szicília (4) Sziliciumvölgy (3) színház (21) szocio (52) szorongás (3) Szovjetunió (8) Sztálin (3) sztárok (4) sztárvilág (3) születésnap (4) szülők (3) szürreális (8) szürrealizmus (3) találmány (5) tánc (3) tanulás (4) táplálkozás (13) Társadalom (31) társadalom (185) technika (62) technológia (23) Tejút (3) temetkezés (3) tenger (3) tengerek (5) természet (52) természetvédelem (7) terrorizmus (21) tetoválás (3) Titanic (5) titkos szolgálat (3) tizenévesek (3) Törökország (6) történelem (386) tudomány (331) turizmus (10) tv (4) UFO (5) Új-Zéland (10) Ukrajna (3) Umberto Eco (3) UNESCO (3) univerzum (9) urbanizáció (19) űrkutatás (34) USA (455) utazás (11) üzlet (6) válás (3) vallás (26) Van Gogh (4) várandósság (3) Vatikán (10) vélemény (5) Velence (8) vendéglátás (7) videójáték (3) Vietnam (11) világegyetem (3) világörökség (4) világpoézis (8) víz (9) Vörös Brigádok (4) vulkán (5) vulkánok (4) Wales (3) Woody Allen (4) world music (3) Yellowstone (3) Zene (146) zene (31) zsidóság (21) Címkefelhő

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása